15 pontos vereség az elődöntőben (Hepp Kupa)

Hepp Ferenc Emlékkupa – elődöntő

A SMAFC-NYME NB I. B-s férfi kosárlabdacsapata számára már az új év első hétvégéjén megkezdődnek a küzdelmek, hiszen Baloghék bejutottak a Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjébe, amit a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében Salgótarjánban rendeznek meg.

A soproniak 2011. december 27. óta újra edzésbe álltak, készülvén a kupadöntőre és a bajnokság második felére. A bajnoki folytatás előtt kifejezetten jó „bemelegítésnek” ígérkezik a kétnapos torna. Mint ismeretes, a SMAFC-NYME a Kanizsa KK DKG-EAST együttesével került össze az elődöntőben, míg a másik ágon a Salgótarján–Eger páros harcol majd a döntőbe jutásért.

Vetési Imre vezetőedző a következőket mondta a döntő előtt:

„A Hepp Kupa a bajnokság hajrája előtt egy remek erőpróba és egy jó alkalom arra, hogy formába lendüljenek a B csoportos csapatok. Aminek viszont egyáltalán nem örülök, hogy ilyen bután sorsoltak a szövetségben. Nem tudom, hogy annak mi értelme van, hogy a négy csapat a saját csoportellenfelével küzd meg a döntőbe jutásért. Mi már jól ismerjük a Kanizsát, gondolom így van ezzel az Eger is a Salgótarjánnal. Sokkal jobb lett volna, ha egy keletit egy nyugatival párosítanak össze. Nagyon remélem, hogy helytállunk, szeretnénk törleszteni a Nagykanizsának a bajnokságban elszenvedett 20 pontos zakónk miatt. Még akkor is, ha nem a legerősebb összeállításban fogunk pályára lépni, mivel a hétvégén a Sopron a Zetével játszik fontos bajnokit, így a T-licences játékosainkra nem számíthatunk. Már az is szép dolog, hogy idáig eljutottunk, egy esetleges Magyar Kupa szereplés pedig már csak hab lenne a tortán. Pikáns lenne egy testvérháború a Sopronnal…”

SMAFC-NYME – Kanizsa KK DKG-EAST  66:81

(12:19, 21:27, 17:18, 16:17)
2012.01.07. szombat, 21:30 – Salgótarján, Városi Sportcsarnok (400 néző)
Vezette: Pozsonyi, Sallai, Gergely.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 7, Kovács 15, Karácsonyi 3/3, Szlávik 15/3, Balogh 17/3. Csere: Halász 2, Vesztergom 5, Herczeg, Czukor 2.
Edző: Barlai Tamás
Nagykanizsa: Bausz 6, Neal 29/6, Beák 19/9, Hoffmann 4, Czigler 4. Edző: Zsámár 1, Bus 6/6, Balogh 7/3, Murvai 5/3, Tóth, Stárics, Lovas.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Az egyetemiek tapasztalt trénere kórházi kezelés miatt nem tud ott lenni a SMAFC-NYME-vel a hétvégén, így Horváth József és Barlai Tamás segédedzők dirigálják a csapatot.
A 2012-es esztendő első hete nem volt zökkenőmentes a soproniak számára a felkészülés szempontjából. Szlávik térde továbbra sem jött teljesen rendbe, ráadásul idő közben betegség is hátráltatta a fiatal bedobót. Rajta kívül Karácsonyit is betegség döntötte ágynak a hét közepén. Mindezek ellenére mind a két játékos elutazott Salgótarjánba, ahol a Nagykanizsa elleni mérkőzésen Takács sem lépett pályára a fentebb említettek miatt.
Karácsonyi révén jól kezdett a SMAFC-NYME együttese, 5:0-ra elhúztak a Barlai Tamás vezette soproniak. Gyorsan eszméltek a zalaiak, akik amerikai idegenlégiósuk vezérletével hamar megfordították a mérkőzést. Baloghék beragadtak, az első negyed hátralévő részében nem tudták tartani a lépést riválisukkal. A folytatásban sem változott érdemben a játék képe, a Nagykanizsa tovább növelte előnyét. Kovács Nándor edző bátrabban nyúlhatott fiatal cserejátékosaihoz, akik meg is állták helyüket. Ugyanez elmondható soproni oldalon is, a Halász-Czukor páros is gyorsan felvette a játék ritmusát. A SMAFC-NYME-nél a Csaplár-Nagy–Kovács center duó termelte a pontokat, de Szlávik és Balogh is meg-meg villantak. Sajnos védekezésben nem tudták tartani Marcus Nealt az egyetemiek, így tovább nőtt a Nagykanizsa előnye.
A második félidő elején Beák és Bus is bekapcsolódott a pontgyártásba, pillanatok alatt kialakult a 20 pontos differencia a felek között. Barlai Tamásidőkérése után némiképp rendezte sorait a SMAFC-NYME, ami arra volt elegendő, hogy ne lépjen el még jobban a Nagykanizsa.
A záró negyedre összekapta magát a SMAFC-NYME, amelynél a csereként beálló Vesztergom és Herczeg is hozzátette a magáét. A 20 pontos nagykanizsai előny – többek között Bus fegyelmezetlensége miatt – közel a felére apadt, amiben nagy szerepe volt Baloghnak. A hátralévő időben azonban már nem tudott megújulni a SMAFC-NYME, amely 81:66 arányú vereséget szenvedett.
A Nagykanizsa megérdemelt győzelmet aratott az egyetemiek felett, akik csupán a mérkőzés bizonyos periódusaiban voltak egyenrangú ellenfelei a zalaiaknak. Az elmúlt egy hét tükrében viszont kijelenthetjük, hogy tisztességgel helyt álltak Baloghék.”

 

Barlai Tamás, a SMAFC megbízott edzője:

„Tíz perc jó játék kevés volt a Nagykanizsa ellen. Hajrá a bronzért!”