20 pontos vereséggel zártuk 2012-t

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 10. forduló

Az őszi, fővárosban elszenvedett 1 pontos vereség után most hazai pályán próbált elégtételt venni a Budapesti Honvéd SE együttesén a SMAFC-NYME az NB I. B 10. fordulójában.

SMAFC-NYME – Budapesti Honvéd SE 69:89

(18:28, 18:21, 18:25, 15:15)
2012.12.21. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Horváth A., Szalay Zs., Németh S.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 10, Csaplár-Nagy 11, Balogh 21, Szekeres 4, Herceg 3/3. Csere: Rostás 9, Török 2, Élő 4, Ugaros 2, Berneczei 1, Jávor.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Honvéd: Kwame 10, Tursics 28/9, Stefán 21, Kovács 5/3, Lőrincz 2. Csere: Máté 11/6, Szalay 1, Taga, Szollár 3/3, Szeleczky 8, Benyó, Bános.
Edző: Zsoldos András, Mészáros István

Karácsonyi Gergely:

„Karácsonyi és Vesztergom betegség illetve sérülés miatt hiányzott a soproniak kispadjáról, helyet kapott viszont a keretben Élő Bálint. Várható volt, hogy a Bonyhád elleni mérkőzéshez hasonlóan most is sok szerep hárul majd a fiatalokra.
Herczeg távoli kosarával kezdődött a mérkőzés, majd Balogh és Csaplár-Nagy is belelendült. A másik oldalon Tursics és Stefán pontjainak köszönhetően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egészen a negyed végéig, amikor is Kwame és Stefán, valamint Tursics másfél perc alatt 14(!) egységet gyűjtöttek össze. Teljesen leblokkoltak a hazaiak, Rostás kosarainak köszönhetően nem nőtt 10 pont fölé a különbség a felek között.
A második 10 perc Balogh »parádéval« indult, 3 egységre zárkózott a SMAFC-NYME. Ezzel el is lőtte minden puskaporát az egyetemi együttes, a Honvéd visszaállította a negyed előtti 10 pontos különbséget. A félidőhöz érkezve valamelyest növelni is tudta azt a fővárosi gárda.
Hogy ne legyen semmi esélye a fordításra a SMAFC-NYME-nek, arról Tursics gondoskodott a harmadik negyed első perceiben. Közel 20 pontosra nőtt a vendég előny. A pocsékul dobó soproniaknak voltak ugyan jó periódusaik, de átütő erő nem volt a játékukban. Nem is hozott különösebb izgalmakat a mérkőzés hátralévő részét, Zsoldos András együttese tartotta előnyét és végül megérdemelten nyert.”

Tovább a galériához >>>