A látványos támadójáték mellé győzelem is párosult (U20)

NB I. B – Zöld csoport, Fiú U20 – 18. forduló

SMAFC U20 – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 95:78

(30:23, 21:23, 23:19, 21:13)
2019. február 1. (péntek), 16.45 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

SMAFC U20: Demcsik 33/9, Németh L. 10/3, Garab D. 12, Pongrácz 16/12, Karsai 17. Cserék: Kovács M. 5/3, Gottlieb 2, Kertész.

Farkas Dávid (beszámoló):

„Helyenként számomra is meglepően kulturált kosárlabdát játszottunk, e mellé ha védekezés is párosult volna, még simábban alakul a mérkőzés, de természetesen elégedett vagyok játékosaim teljesítményével, akik megmutatták, hogy a kevesebb néha több! Külön öröm, hogy minden kezdőjátékos elérte legalább a 10 dobott pontot, valamint a padról érkezők is maximálisan betartották azokat a részfeladatokat, melyeket rájuk szabtam.
Demcsik Máté kezében ragyogóan forgott a karmesteri pálca, remélem a szezon második felében már sikerül megértenie, hogy ha a pályára koncentrál és nem a külső körülményekre, akkor ilyen, vagy akár még jobb teljesítményekre is képes lehet.
Gratulálok a győzelemhez a felnőtt csapatnak is, nagyon jól alakult a SMAFC számára február első napja, öröm volt ma a Krasznai Csarnok hangulatát átérezni és benne dolgozni!!!”

Farkas Dávid (beharangozó):

„Az elmúlt két mérkőzésünk elég »viharosra« sikerült, sajnos a középiskolai báli szezon, valamint a munkahelyi elfoglaltságok sem nekünk kedveznek és keretünket az U18B csapatból kell feltöltenünk, hogy megfelelő létszámmal tudjunk kiállni a mérkőzésekre. Próbáljuk ezeket a játékosokat is beépíteni a rotációba, de nem lesz egyszerű. Idősebb kulcsjátékosaimtól a továbbiakban is többet szeretnék látni, sajnos nem mindenki tud stabil teljesítményt nyújtani, pedig a fagy miatt még nem szabadna hullámozni teljesítményeinknek.”