Vereség, de végül mégis győzelem (MEFOB)

Fiú Egyetemi Bajnokság – Nyugat – Rájátszás – 3. mérkőzés

NKE SE – SMAFC 74:49

(15:10, 27:16, 17:9, 15:14)
2019. május 13. (hétfő), 19.50 – Budapest, Ludovika Aréna

SMAFC: Tóth 3, Gottlieb, Tukovits 11/3, Szegedi 23, Barcza 7. Cserék: Gáspár, Széplaki 5/3, Nichter, Erdős.

Farkas Dávid (beszámoló):

„Ahogy vártam, az ellenfél minden játékosát bevetette a visszavágóra, hogy ledolgozzák a hiányos csapattal összeszedett 42 pontos hátrányukat.
Ebben három negyeden keresztül maximálisan partnerek voltunk… A mérkőzés előtt lenyilatkoztam és a fiúknak az öltözőbe is felvázoltam, hogy ez a különbség nem ledolgozhatatlan, de úgy gondolom, nem hittek nekem… Óriási bajba is kerülhettünk volna, hiszen 34 pontra is felkúszott a különbség, de időben kapcsoltunk és az utolsó 5 percben nem kaptunk egyetlen pontot sem, így összesítésben megnyertük a párharcot.
Tanulságos szezonon vagyunk túl, de reménykedek abban, hogy ez jó tanulóév volt és jövőre nem leszünk ennyire rutintalanok a mérkőzések tekintetében.

Bár ma vereséggel zártuk a szezont, mégis elégedett vagyok, hiszen amiért jöttünk, azt elértük!”

Farkas Dávid (beharangozó):

„Megnyugtató előnnyel utazunk Budapestre, de ha nem leszünk elég fegyelmezettek, könnyen megüthetjük a bokánkat! Remélem játékosaim engedelmesen cselekednek a 80 perces sakk parti második játszmájában és nem úgy járnak, mint a varázslósakk bábui. Beteg, sérült nincs a csapatban, sőt az érettségiken is túl vagyunk már, így minden adott ahhoz, hogy győzelemmel búcsúztassuk a 2018/19-es szezont!”