Három negyedet bírtunk (Fiú MEFOB)

Fiú Egyetemi Bajnokság – Nyugat – 4. forduló

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem – SMAFC 104:67

(35:14, 16:23, 29:20, 24:10)
2019. november 5. (kedd), 19.30 – Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok

SMAFC (fiú egyetemi): Heiszenberger 13/6, Tukovits 6, Hencz 10, Szegedi 26/9, Barcza 10/3. Cserék: Gáspár 2, Szilágyi, Erdős.

Farkas Dávid (beharangozó):

„Az első negyedben egy komplett NBI/B csoportos csapat ellen kellett játszanunk, méghozzá olyan játékosok ellen, akik nem epizódszereplők, hanem az aktív rotáció tagjai az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csapatának (Rátvay, Domsitz, Geiger, Kámán, Horváth Á.).
Ennek megfelelően nem tudtuk felvenni a versenyt ebben a negyedben, hiszen óriási nyomás nehezedett ránk az egész pályás letámadásnak köszönhetően. A második negyedben sort cserélt a hazai csapat és egy hozzánk hasonló egyetemi csapattal álltunk szembe, mely kifejezetten jól sikerült. Látványos támadások, dominancia a palánkok alatt és részsiker a negyed eredményét tekintve.
A harmadik negyedtől újra a kezdő ötös lépett pályára, ám itt már sikerült felvennünk a kesztyűt és büszke vagyok a fiúkra, hogy szinte az egész második félidőben pályán kellett tartani az ellenfél edzőjének kezdő játékosait, hogy magabiztos győzelmet tudjanak aratni és ne 15-20 pont körüli győzelem szülessen.
Amennyiben ebben a felállásban tudna játszani az egész bajnokság folyamán a mosonmagyaróvári/győri csapat, úgy gondolom nem lehetnek ellenfeleik a Nyugati Csoportban, ám ha tartalékos felállásban szerepelnek, a többi csapat számára is meglepetés eredmények születhetnek, mely nem biztos, hogy reális képet nyújt a tabellát illetően…
Gratulálok játékosaimnak, hiszen egy pillanatig sem adták fel a mérkőzést és szépen dolgoztak. Következő három mérkőzésünket hazai környezetben vívjuk, ahol minél hamarabb szeretnénk megszerezni idei első győzelmünket.

Farkas Dávid (beharangozó):

„NBI/B csoportos játékosok hadát felvonultató ellenfélhez látogatunk, akik ha teljes kerettel tudnak kiállni, a nyugati csoport legnagyobb esélyesei lehetnek. Próbálunk tisztes helytállást tanúsítani, meglátjuk ez mire lehet elég.