Megfogyva bár, de törve nem (U20)

NB I. B Zöld csoport, Fiú U20 – 10. forduló

SMAFC U20 – Pécsi NKA 71:120

(20:33, 10:38, 20:25, 21:24)
2019. november 19. (kedd), 16.45 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

SMAFC U20: Horváth M. 1, Demcsik 14/3, Rokob, Tóth D. 17. Karsai 11/3. Cserék: Heiszenberger 11/9, Kertész 15/9, Taschner 2, László, Grah, Veöreös.

Farkas Dávid (beszámoló):

„A második negyed kivételével abszolút nem vallottunk szégyent az ellen a Pécs ellen, akik ugyanazzal a 12 emberrel álltak ki erre az U20-as mérkőzésre, mint az utánunk következő NBI/B-s felnőtt bajnoki találkozóra, emellett pedig vezetik mind a felnőtt mind az U20-as bajnokságot is. Horváth Máté és Heiszenberger Norbert a felnőtt és a holnapi MEFOB mérkőzés miatt csak 15-15 percet játszott, Hencz Balázs, Garab Dávid, Németh Márk és Papp Barna pedig sérülés miatt hiányzott. Demcsik Máté, Karsai Attila és Tóth Dániel mint »öregek« húzták a csapat szekerét, U18B csapatomból pedig 6 játékos szerepelt ma, akik közül Kertész Attila, mint csapatkapitány az élen járt a pontszerzésben és remélem visszatereli a jó útra a társaságot, a múlt hét történései után erre óriási szükségünk lenne.
Sajnos ebben a felállásban ma ennyire voltunk képesek, de emelt fővel távozhattunk a csarnokból, hiszen minden pályára lépő játékos hozzá tudott valamit tenni valami hasznosat a csapat teljesítményéhez. Jövő szerdán Cegléden megpróbálunk javítani, ám nagy kérdés, hogy a sérültek közül mennyien tudják majd vállalni a játékot.

Farkas Dávid (beharangozó):

„A veretlenül álló pécsi csapat ellen nem lehet más célunk, mint a tisztes helytállás. Betegségek, sérülések, valamint a másnapi MEFOB mérkőzés miatt ez borzasztóan nehéz lesz, de ezen a mérkőzésen is túl kell esnünk az U20-as bajnokság toronymagas esélyese ellen, akik ezzel a kerettel nem csak a Zöld csoportot nyerhetik meg, hanem az Országos Döntőben is éremesélyesnek számítanak.