Egy félidő kosárlabda, egy félidő alvás (U20)

NB I. B Zöld csoport, Fiú U20 – 18. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub U20 – SMAFC U20 72:78

(16:24, 13:29, 24:16, 19:9)
2020. január 18. (szombat), 15.30 – Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok

SMAFC U20: Horváth M. 8, Heiszenberger 21/9, Németh M. 9/3, Hencz 10, Karsai 12. Cserék: Papp 3/3, Soós 9/6, Kertész 6/6, Taschner.

Farkas Dávid (beszámoló):

„Az első félidőben sikerült végrehajtani azokat az instrukciókat, melyeket a mérkőzés előtt megbeszéltünk, a nagy előny azonban a második játékrészre elaltatott bennünket és huszonöt pontos előnyünk négy pontosra olvadt, de győzelmünk nem forgott veszélyben és ha nehezen is, de hoztuk ezt a mérkőzést. Sajnos egy nagyon aggasztó adat ismét, ami megüti a szemem a mai mérkőzésről, ez pedig a büntetőszázalékunk. Mérkőzések óta ez a szám 50% alatt van, mellyel képtelenség lesz idegenben sorozatosan mérkőzéseket nyerni, sőt a múlt hét folyamán már hazai pályán is majdnem sikerült elhasalnunk… Amennyiben ezen nem sikerül javítanunk, nehéz lesz megtartani dobogós helyezésünket.

Farkas Dávid (beharangozó):

„Ismét egy hosszú utazás után lépünk pályára, mely többször okozott már problémát, valamint sajnos a fásult kezdés is mostanában kezd a védjegyünkké válni, így nagyon koncentráltnak kell lennünk az első pillanattól kezdve! Bár a hazai mérkőzésen sima győzelmet arattunk, amint lejjebb vettünk a sebességből, a Tiszaújváros könyörtelenül kihasználta ezt, úgyhogy mindenképpen egy nehéz szombat délutánra számítok, de szomorú lennék ha nem győzelemmel térnénk haza Borsodból.