Az utolsó negyedben döntöttünk (Fiú MEFOB)

Fiú Egyetemi Bajnokság – Nyugat – 10. forduló

SMAFC – NKE SE 97:73

(22:18, 20:16, 23:23, 32:16)
2020. január 27. (hétfő), 19.30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

SMAFC (fiú egyetemi): Horváth M. 36/18, Heiszenberger 14/12, Tukovits 12/6, Szegedi 22/3, Barcza 7. Cserék: Janzsó 6, Nichter, Szilágyi.

Farkas Dávid (beszámoló):

„Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, hiszen 16:4 arányban vezettünk az első percek után, de az NKE hamar sebességet tudott váltani és fej-fej mellett haladtunk a félidőig. Sajnos a harmadik negyedben sem sikerült ellépni az ellenfelünktől, pedig érződött, hogy jobb csapat vagyunk, ám a befejezéseinkbe rengeteg hiba került. Az utolsó negyedben aztán kinyílt az olló és közönségszórakoztató kosárlabdával hoztuk össze újabb hazai győzelmünket, mellyel tapadunk az élmezőnyre, hiszen holtversenyben a rájátszást érő 4. helyen állunk, melyet a szezon elején álmomban sem mertem gondolni. Elképesztő munkát végeznek a fiúk az idei MEFOB bajnokságban, látszik, hogy egy évi rutin már sokat számít náluk és nem illetődnek meg senkitől se.
A tegnapi mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Horváth Máté irányítómmal a hétvégén Debrecenben szerepeltünk Diákolimpia Országos Döntőn, ahonnan öt mérkőzéssel a lábában, vasárnap éjjel értünk haza. Elképesztő módon estére valahonnan olyan energiákat tudott mozgósítani, mellyel 48-as VAL-t összehozva, 36/18 ponttal, 10 lepattanóval, 8 szerzett labdával és 7 gólpasszal zárta az estét. Gratulálok ehhez a teljesítményhez, mely nem mellesleg egyéni pontrekord Máté karrierjében és örülök, hogy ezt egy sikeres hétvége után tudta megszerezni és győzelemre vezetni a csapatot.
Folytatás két hét múlva, amikor is két mérkőzésen lépünk majd pályára, hétfőn a PTE PEAC ellen idegen környezetben, szerdán pedig az őszről elhalasztott NKE-SMAFC mérkőzés ismétlődik újra, ám pályaválasztói csere miatt megint a Krasznai Sportcsarnokban. Szép volt Fiúk! Hajrá SMAFC!

Farkas Dávid (beharangozó):

„Hétfőn megkezdjük tavaszi hadjáratunkat, egyből egy hazai mérkőzéssel, azzal az NKE csapatával, akikkel tavaly a rájátszásban kerültünk össze és összesítésben pár ponttal jobbnak bizonyultunk. A tabella remélem senkit nem fog megtéveszteni, hisz igaz az NKE a sereghajtó, de a téli szünetben sikerült rendezni soraikat és új játékosok hadával érkeznek a Krasznai Sportcsarnokba. Ennek köszönhetően esélylatolgatásba bele sem lehet menni, abban tudok bízni, hogy a fiúk folytatják hazai bravúrsorozatukat, mellyel tapadunk az élmezőnyhöz. Sérült, beteg játékos nincs, egyedül az okozhat problémát, hogy az egyetlen klasszikus irányítónk, Horváth Máté a hétvégén öt mérkőzésen szerepel Debrecenben a Diákolimpia Országos Döntőjében, melyről hétfő hajnalban érünk haza, így az ő estig történő regenerációja lehet talán a döntő faktor. Ismét várjuk szurkolóinkat is, akikre hétfőn is nagy szükségünk lesz céljaink eléréséhez.