Minden összejött! (Fiú MEFOB)

Fiú Egyetemi Bajnokság – Nyugat – 15. forduló

PTE-Petőfi SE – SMAFC 50:89

(12:21, 11:31, 17:19, 10:18)
2020. március 3. (kedd), 20.00 – Pécs, Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi I. Gimn., SZKI, Ált. Isk. és Sportiskolája

SMAFC U20: Horváth M. 13, Heiszenberger 23/9, Tukovits 7/3, Szegedi 30/12, Barcza 2. Cserék: Janzsó 12, Nichter, Szilágyi 2.

Farkas Dávid (beszámoló):

„Az első percektől kezdve mindenki megértette, hogy mekkora tétje van a mai mérkőzésnek, ennek megfelelően teljesítettünk, legfőképp védekezésben. Folyamatosan építettük ki az előnyünket, szebbnél-szebb támadásokat vezettünk és minden pályára lépő játékosom hozzá tudott tenni a győzelemhez, mind a nyolc játékosom pluszos VAL-al zárt. A megszerzett különbség pedig még értékesebbé teszi a győzelmet, hiszen több élcsapat sem tudott ekkora különbséggel nyerni, sőt, a múlt héten minket legyőző Veszprém is sima vereséget szenvedett itt előtte héten Pécsett.
Gratulálok a győzelemhez a Fiúknak, ezzel 100%-osan biztossá vált, hogy a tavalyi helyezésünket felül fogjuk múlni, de úgy gondolom még van ebben a társaságban annyi, hogy a hátralevő 3 alapszakasz és 2 play off mérkőzésen tudjon még egy nagyot alakítani.
Saját szempontból is értékes győzelem a mai, hiszen tizenegy éves edzői pályafutásom során több alkalommal is jártam Pécsett, mind U18-as bajnoki mérkőzésen a Rátgéber Akadémián, mind U20-as mérkőzésen a PVSK-nál, mind MEFOB mérkőzésen a PTE-nél, de még sosem sikerült győzelemmel zárni. Hál’ istennek ez a jég is megtört, amiért nagyon hálás vagyok a Fiúknak! 🙂 HAJRÁ SMAFC!!!

Farkas Dávid (beharangozó):

„A szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése következik, ahol eldőlhet, hogy a további fordulóktól függetlenül jobb helyen végzünk-e a bajnokságban, mint tavaly. Ennek megfelelően készülünk a mérkőzésre és a hosszú utazás ellenére megpróbálunk mindent megtenni, hogy ez, a szezon előtt eltervezett célunk sikerrel járjon. Mivel az utolsó három fordulóban a tabella 1.-2.-3. helyezettjei ellen játszunk, jó lenne Pécsett eldönteni ezt a kérdést, hisz ha ez nem sikerül, akkor már nem a saját kezünkben lesz a sorsunk.