26 pontos vereség Debrecenben

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 5. forduló

A DEAC otthonában lépett pályára a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata.

DEAC – SMAFC-NYME 95:69

(17:27, 33:10, 16:21, 29:11)
2013.04.12. péntek, 18:30 – Debrecen, OEC Terem (75 néző)
Vezette: Gergely Cs., Domán I., Borgula Gy.
Ellenőr: Szanyiszló S.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 13, Balogh 18/9, Rostás 18, Török 4, Nagy 6/6. Csere: Herczeg 10/6, Berneczei, Jávor.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
DEAC: Nagy B. 18/12, Takács 15, Gál 10, Marosi 7, Szarka 6/6. Csere: Nagy B. 6, Bács 8, Asztalos 21/3, Balogh 2, Reizer 2.
Edző: Dr. Nagy Ágoston, Barna Donát

Karácsonyi Gergely:

„A soproniak közvetlen riválisuk, a DEAC ellen léptek pályára idegenben a rájátszás 6. fordulójában. A soproniak ezúttal sem tudtak teljes kerettel elutazni aktuális vendéglátójukhoz.
A hazaiak nem sokat vacakoltak, nagyon agresszív védekezéssel kezdtek. Kezdetben talán meg is lepték ezzel a soproniakat, de 3:0-ás eredmény után Rostás kosaraival fordított Vetési Imre és Barlai Tamás csapata. Nagy küzdelem folyt a pályán, de a SMAFC-NYME felvette a kesztyűt, és a 6. perc végén 7 pontos előnyre tettek szert Baloghék. Rostás továbbra is szép kosarakat szerzett, majd Nagy és Balogh távoli kosaraival 17:27-el zárták az első negyedet a csapatok.
A folytatás kevésbé volt örömteli a SMAFC-NYME számára. Bács kosaraival hamar ledolgozta hátrányát a DEAC, a SMAFC-NYME pedig egyre pontatlanabb volt a hazai zóna ellen. Herczeg pontjaval egy darabig tartotta a lépést ellenfelével a soproni csapat, de az utolsó percekre teljesen kaotikussá vált a vendégek játéka. Eladott labdák és pontatlan dobások követték egymást, és a védekezés is nagyon labilis volt a SMAFC-NYME-nél. Vesztergom ráadásul előbb sprotszerűtlen hibát, majd technikait kapott, a DEAC játékosai pedig nem hibáztak a büntetővonalról (sem). Jó mutatta a helyzet súlyosságát, hogy az utolsó percben zsinórban 9 pontot szereztek a hazaiak (50:37).
A nagyszünet után újra kiegyenlített volt a játék, a soproniak valamelyest fejben összeszedték magukat. Amellett, hogy a DEAC egész pályán letámadott, olyakor szép támadásokat vezettek a soproniak. A házigazdánál Asztalos és Szarka voltak eredményesek, míg a SMAFC-NYME-nél Balogh és Csaplár-Nagy gyűjtötte a pontokat. A viszonylagos jó játék ellenére a vendégeknek csak a negyed végén sikerült 10 ponton belülre csökkenteni a hátrányt.
Sőt, már 6 pont is volt közte, amikor – a második negyedhez hasonlóan – újra szétestek a vendégek. Gyermeteg hibák követték egymást, amit remekül kihasználtak a lelkesen játszó hazaiak. A SMAFC-NYME-nek az utolsó 4 percben pontot sem sikerült szereznie, míg a DEAC egy 18:0-ás rohammal (közte három triplával) biztosította be győzelmét a teljesen ötlettelenül és indiszponáltan játszó SMAFC-NYME-vel szemben.”

 

Vetési Imre:

„Sajnálatos módon több ember messze-messze adós maradt azzal a teljesítménnyel, ami egy tisztes helytálláshoz elég lett volna. Ez bicskanyitogató, amit egyes játékosok teljesítettek. Sajnos ez nagyon gyenge színvonalú volt, nem tudtunk semmit csinálni.”