Vereség az MTK ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 13. forduló

SMAFC-NYME – MTK Törökbálint 63:66

(19:9, 20:25, 13:10, 11:22)
2016.01.29. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Török Zoltán, Szalai Zsolt, Magyari Tibor
Ellenőr: Major György
Részletek >>> 

SMAFC: Nagy 18/9, Balogh 15/3, Török 10, Berneczei 5/3, Werner 2. Csere: Füzi 5/3, Németh 3/3, Papp 5/3, Forrai.
Edző: Meszlényi Róbert, Horváth József
MTK: Horváth 18/9, Boinitzer 6/3, Jakab 13/3, Mészáros 4, Szabó 4. Csere: Bihari 19, Bíró 2, Trepák.
Edző: Szarvas Gábor, Bódi Ferenc

Karácsonyi Gergely:

„A sajnálatos győri vereség után, január végén újabb mérkőzés várt Meszlényi Róbert tanítványaira. Ezúttal viszont már hazai környezetben fogadták az egyetemiek az élmezőnyhöz tartozó MTK-Törökbálint gárdáját. A soproniaknál Vesztergom és Karácsonyi hiányoztak, mindketten edzésen sérültek meg, de a fővárosiaknál sem volt mindenki hadra fogható.
Berneczei triplája nyitotta a találkozót, majd Török és Werner is betaláltak, 9:0-al nyitott a SMAFC-NYME. Bihari és Jakab indította el a vendég pontgyártást, ám a soproniak lendülete ezúttal kitartott a negyed végéig, főleg Török palánk alatti játékának köszönhetően (19:9).
Sőt! A hazaiak ezúttal nem torpantak meg, szinte minden támadás után kosarat szereztek. Nagy rendre közelről talált be, Németh és Füzi eközben távolról voltak eredményesek (32:19). A vendégek sok labdát eladtak, szinte estek-keltek a pályán annak csúszóssága miatt, viszont a hazaiak egyszer sem csúsztak el a parketten. Csúszkálás ide vagy oda, az MTK mégis faragni tudott hátrányából a már említett Bihari-Jakab kettős révén, de a társak is be-be találtak. 5 pontos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
A második félidő már sokkal több hibát hozott hazai oldalon is. Bihari két büntetőjére két perc után Nagy válaszolt egy távolival, majd beemelt még egyet a soproniak irányítója. Bihari azonban nem talált társat a pontgyártást illetően, így maradt a közel 10 pontos különbség a záró negyed előtt.
Jól folytatódott a mérkőzés a SMAFC-NYME szempontjából. Szabó és Jakab kosaraira Balogh 5 ponttal válaszolt hazai részről, így minimálisan növelni is tudta előnyét a soproni gárda (57:48). Horváth és Bihari közeli találataival azonban zárkózott az MTK, hazai oldalon csak Török tudott kosarat szerezni. Boinitzer távolijával már 4 egységre zárkózott a vendég együttes, miközben a hazaiak sorra adták el a labdákat. Meszlényi Róbert időkérése se hatott a hazaiakra. Két perccel a vége előtt egalizált Szarvas Gábor csapata (59:59), majd Balogh jelentkezett hosszú idő után soproni kosárral. Bihari és Horváth viszont ismét betaláltak, illetve jól ki tudták védekezni a hazaiak támadásait, átvette a vezetést az MTK. De a rutinos Balogh ismét betalált, szűk 1 perccel a vége előtt az MTK támadhatott. Sajnos ezután teljesen összeomlott a SMAFC-NYME. A vendégek időkérés után támadhattak, három alkalommal is sikerült megszerezniük a gyűrűről lecsorgó labdát. A sorozatban negyedik vendég támadásnál még szabálytalankodhatott is volna a SMAFC-NYME, hiszen csak 3 csapathibánál járt az együttes. De nem tette, Jakab pedig köszönte a lehetőséget, és távolról betalált. A végén pedig már nem maradt elég idő a fordításra.
A SMAFC-NYME-nek ez volt a 4. olyan mérkőzése a szezonban, amelyet a végjátékban bukott el.”

Meszlényi Róbert:

„Az utolsó negyedre megint szétestünk fejben, az utolsó másodpercekben pedig egy nagyon buta hibát követtünk el amellett, hogy négyszer is esélyt adtunk az MTK-nak a kosárszerzésre.”

Tovább a galériához >>>