30 perc jó játék kevés

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 13. forduló

A Törökbálint otthonában szenvedett vereséget a SMAFC-NYME.

MTK Törökbálint – SMAFC-NYME 90:68

(22:20, 20:17, 18:18, 30:13)
2015.01.31. szombat, 17:00 – Törökbálint, Bálint Márton Iskola tornaterme (100 néző)
Vezette: Dr. Szakáll I., Vida J., Kovács-Nagy E.
Ellenőr: G. Müller Zs.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 13/6, Csaplár-Nagy 12, Balogh 24/3, Karácsonyi 12/3, Szabó 2. Csere: Nagy 5/3, Herczeg, Jávor.
Edző: Barlai Tamás
MTK: Horváth 11/3, Bódi, Wehner 21/9, Spiriev 4, Baross 13. Csere: Jakab 14/3, Bihari 18, Bíró 4, Fleck, Takács-Varga, Fernengel, Mostbacher 5.
Edző: Szarvas Gábor

„Finoman szólva is szűkösen utazott el a nyugati csoport második helyezettjéhez a SMAFC-NYME. Hiányzott Vesztergom, Szlávik, Herczeg és Szekeres is az egyetemiek keretéből, Török ugyan elutazott a csapattal, de betegség miatt nem volt bevethető.
A Győr elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal jól kezdtek az egyetemiek, Berneczei, Balogh és Karácsonyi kosaraival tartotta a lépést ellenfelével a SMAFC-NYME. Az MTK részéről Baross és a rutinos Wehner volt tarthatatlan (18:18). A nagy iramú mérkőzés elején kifejezetten jól játszottak a csapatok, kidolgozott támadások után szép kosarak születtek. A negyed végén Bihari révén két pontos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második negyedet Bódiék kezdték jobban, Barlai Tamás együttese kissé beragadt, de Nagy és Balogh ügyes megmozdulásai után minimálisra olvadt az MTK előnye (26:25). Ismét Wehner lépett elő vezéregyéniségként a törökbálintiak részéről, a soproniak sem adták fel és csapatként kosárlabdázva jól tartották magukat Baloghék (31:28). A negyed vége előtt egy perccel ismét a hazaiak akarata érvényesült, de 8 pontos hátrányát Csaplár-Nagy révén sikerült némiképp csökkentenie a soproniaknak (42:37).
A második félidő elején ismét beragadt kissé a SMAFC-NYME, az MTK pedig kihasználta a vendégek védekezési hibáit. Bihari pontjaival közel tíz pontosra nőtt a hazai előny. Az egyetemieknél ekkor ismét a Berneczei-Balogh-Karácsonyi trió tudott újítani, két perc alatt egalizált Barlai Tamás csapata (48:48). Kellett ehhez Baloghék jó védekezése is, a törökbálinti játékosok sorra adták el a labdákat. Rendezni tudta a sorokat az MTK, amely ismét határozottabb védekezéssel rukkolt elő (56:49). Baloghnak köszönhetően azonban látótávolságon belül maradt a SMAFC-NYME a záró etap előtt (60:55).
A negyedik játékrészben a soproniak teljesen lerombolták azt, amit 30 perc alatt felépítettek. Az még elfogadható volt, hogy támadásban képtelen volt a gyűrűbe találni a vendég gárda, de védekezésben is kritikán alulit produkáltak az egyetemiek. Az MTK könnyű ziccerekkel fokozatosan növelte előnyét, miközben a SMAFC-NYME-nél a csapatjáték ismeretlen fogalom volt a mérkőzés ezen szakaszában. Két időkérés sem segített a vendégeken, akik olyan alap hibákat vétettek védekezésben, amelyek serdülő korosztályban fordulnak elő (75:57). Az utolsó percekben hazai oldalon a cserék már több lehetőséget kaptak, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy nem nőtt tovább a differencia a felek között. A végeredmény 90:68.
A SMAFC-NYME a januári hónapban négy vereség mellett egy győzelmet tudott felmutatni, a soron következő Bonyhád elleni hazai mérkőzésre az első 30 perc játékából lehet erőt meríteni.”

 

Barlai Tamás:

„30 percig szervezetten és helyenként jól játszottunk, de az utolsó negyedben ennek nyomát sem láttam. Mind védekezésben, mind támadásban mintha elfelejtettük volna az első 3 negyed játékát.”