Jobb volt az Óbuda

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 17-24. helyért – 3. forduló

Vereséggel búcsúztunk a hazai pályától.

SMAFC-NYME – Óbudai Kaszások 76:106

(15:28, 28:23, 23:34, 10:21)
2015.05.01. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Horváth A., Tóth K., Dr. Magyari T.
Ellenőr: Németh Cs.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 30/6, Török 12/6, Berneczei 4, Nagy 4, Csaplár-Nagy 6. Csere: Vesztergom 13, Szabó 2, Szekeres 5/3, Jávor.
Edző: Barlai Tamás
Óbuda: Mondzinger 21/3, Krasznai 22/12, Nagy 15/6, Sebők 20, Kováts 19. Csere: Takács 5, Csernák, Korona, Horváth, Gál.
Edző: Kertész István

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME utolsó hazai mérkőzésére készült a 2014/2015-ös NBI/B-s férfi kosárlabda bajnokság alsóházi rájátszásában. Barlai Tamás csapata a jó erőkből álló Óbudai Kaszások együttesét fogadta. A soproniaknál ezúttal is voltak hiányzók, de ez már-már megszokott történet.
Nagy lendülettel vágtak neki a találkozónak a csapatok, az első négy támadásból kosár született (6:5). Hazai részről Balogh és Török mellett Berneczei volt még eredményes, míg a túloldalon Nagy mellett Mondzinger talált a gyűrűbe. Egy 9:0-s rohanással a negyed derekára ellépett a hazaiaktól az Óbuda együttese, köszönhetően Krasznai remek megoldásainak. A soproniak nem tudtak mit kezdeni a fővárosiak agresszív védekezésével, eladott labdák és kikényszerített dobások követték egymást. Krasznai második triplájával már tíz ponttal vezettek a vendégek, ezt pedig még növelni is tudták az első negyed végére (15:28).
A folytatásban a csereként beálló Vesztergom vitt új színt a hazaiak játékába, Balogh pedig továbbra is ponterősen játszott. Ez azonban kevésnek bizonyult, mivel a túloldalon Krasznai vagy Nagy révén mindig érkezett válasz hol egy közeli, hol egy távoli kosár formájában (25:38). A negyed második felére már kezdtek fáradni a vendégek kulcsjátékosai, akik íg a cserepadra kényszerültek. Barlai Tamás együttese ezt jól kihasználta, Nagy és Szekeres mellett Vesztergom is betalált, tíz ponton belülre került a SMAFC-NYME a nagyszünetre (43:51).
A második félidőt is ugyanúgy kezdte az Óbuda, ahogy az elsőt. Krasznaiék a játék minden elemében felülmúlták a SMAFC-NYME-t és fokozatosan elléptek ellenfelüktől. A vendégek büntetőket is igen pazarul, 96%-os hatékonysággal dobták. Soproni részről Vesztergom harcossága, valamint Balogh ponterős játéka kevésnek bizonyult a pontosabban és egységesebben kosárlabdázó fővárosiakkal szemben.
A záró negyedben már a cserék is több lehetőséget kaptak mind a két oldalon, de a lelkes budapesti fiatalok gyakorlatilag tíz pontot vertek a soproniakra ebben a negyedben is, az Óbuda győzelme tulajdonképpen az első 5 percet leszámítva nem forgott veszélyben.”

 

 

Barlai Tamás:

„Nem tudtunk igazán felpörögni a meccsre, csak momentumaink voltak. Amikor lehetőségünk lett volna felzárkózni, sajnos akkor jöttek hibák, amik teljesen megölték a ritmusunkat.”

Tovább a galériához >>>