9. helyen zártuk az alapszakaszt

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 18. forduló

A záró fordulóban a biztos felsőházi rájátszásban résztvevő B-Beton Bonyhádi KSE-hez látogatott a SMAFC-NYME.

Bonyhádi KSE – SMAFC-NYME 83:68

(17:19, 17:12, 20:15, 29:22)
2013.03.03. vasárnap, 18:00 – Bonyhád, Városi Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Domokos L., Mintál Cs., Praksch P.
Ellenőr: Kiss L.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 10, Csaplár-Nagy 14, Rostás 6, Török, Ugaros 16/6. Csere: Nagy 5/3, Vesztergom 8, Jávor, Herczeg 9/3.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Bonyhád: Panta 17/3, Tömösváry 10/3, Faragó 12/12, Lukács 10/6, Jilling 2. Csere: Rutkai 19/3, Pechár 5/3, Kovács, Verli 8.
Edző: Morgen Frigyes

Karácsonyi Gergely:

„Rostás révén a soproniak szereztek vezetést, Lukács távoli kosarával viszont egy 7:0-ás hazai széria kezdetét jelentette. Nem adta fel a SMAFC-NYME, amely kihasználva a hazaiak bizonytalanságait egy 9:0-ás rohammal rukkolt elő Ugaros vezérletével. Ez a tendencia jellemezte az egész első félidőt, hol az egyik, hol a másik csapatnak voltak jobb percei. A Bonyhádnál Rutkai és Panta, a SMAFC-NYME-nél pedig a pályán lévő összes játékos bele tudott tenni a közösbe. A második negyed utolsó két percében azonban képtelen volt kosarat szerezni az egyetemi gárda, amit Pantáék egy 8:0-ás sorozattal büntettek. Félidőben 34:31
A folytatásban kissé pontatlanul kezdtek a csapatok, majd a Bonyhád eszmélt hamarabb és Faragó révén hirtelen 10 pont volt közte. Nagy triplája lendítette át a holtponton a SMAFC-NYME-t, amely egy 11:0-ás szériát mutatott be és át is vették a vezetést Baloghék. Sajnos a negyed vége most sem sikerült valami jól a vendégek szempontjából. Egy bonyhádi 9:0-nak köszönhetően 8 pontos előnnyel várhatták a folytatást a tolnaiak.
A záró etap kiegyenlített játékot hozott, Pantáék gyakorlatilag végig tartották 6:7 pont körüli előnyüket. A számára szokatlan helyen játszó, de ott jól teljesítő Szlávik nagyon elfáradt irányító poszton, ahogy társai is felemésztették minden erejüket. Végül 15 pontos hazai siker született, de dícséret illeti a jól küzdő soproni játékosokat, akik közel három negyeden keresztül meccsben voltak a Bonyhádi alakulattal.”

Vetési Imre:

„Tartalékos felállásunkhoz képest a csapat nagyon jól küzdött, sokáig meccsben voltunk. A 30. percig a játékunk is elfogadható volt. Innentől kezdve viszont elfáradtunk és több hiba csúszott a játékunkba, amely ehhez a különbségű vereséghez vezetett. Gratulálok a srácoknak a játékhoz és a hozzáálláshoz, becsülettel megtettek mindent.”