A 12. helyen végeztünk

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 6. (halasztott) forduló

Visszavágtunk a Honvédnak.

SMAFC-NYME – Budapesti Honvéd SE 90:83

(18:21, 25:17, 18:28, 29:17)
2014.05.31. szombat, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Surányi G., Dr. Magyari T., Kovács-Nagy E.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 13, Karácsonyi 20/6, Ugaros 20/15, Vesztergom 6, Szlávik 8/6, Herczeg 11/9, Nagy 10/3, Berneczei 2.
Edző: Barlai Tamás
Honvéd: Kovács 19/9, Szeleczky 8, Máté 20/12, Kwame 10, Haris, Stefán 15, Szalay 7/3, Bános 2, Taga 2.
Edző: Puskás Artúr

Karácsonyi Gergely:

20140531_Csaplar-Nagy„A SMAFC-NYME számára egyszerű volt a képlet: győzelem esetén három helyet javítva a 15. helyről a 12. helyig lép előre Barlai Tamás együttese. Nehezítette a soproniak helyzetét, hogy – ahogy korábban már megszokhattuk – ezúttal sem tudtak teljes kerettel kiállni, ráadásul Balogh közvetlenül a találkozó előtti napon betegedett le.
Így szűkösen, már-már családias hangulatban melegíthettek az egyetemiek. A mérkőzés kezdete előtt a korábbi évek hagyományainak megfelelően átadták a Mester Kupát. A vándordíjjal, amelyet a legendás edző, Krasznai Ferenc családja 1996-ban alapított, minden szezonban a legeredményesebb SMAFC-játékos kapja. A Kupát a 2013/2014-es szezonban – immár harmadik alkalommal – Csaplár-Nagy Arnold vehette át.
Jobban kezdte a Honvéd a találkozót, de szépen lassan a hazaiak is belelendültek a játékba. Az első percekben úgy tűnt, hogy a Honvéd meg is tud lépni a soproniaktól, de Csaplár-Nagy révén tartotta magát a hazai együttes.
A folytatásban rendezte sorait Barlai Tamás legénysége, pontatlanabbá váltak a vendégek. A Honvéd ugyanakkor a lepattanók megszerzésében a SMAFC-NYME előtt járt, de nem mindig tudtak élni a második lehetőséggel. A vendégek fegyelmezetlenségének »köszönhetően« technikait is kaptak, Vesztergom és Karácsonyi pedig magabiztosan büntetőztek, majd Ugaros jelentkezett szép triplákkal. A félidőre sikerült 5 pontos előnyre szert tennie a soproniaknak.
A második félidő vendég triplákkal indult, aminek köszönhetően hamar visszavette a vezetést a Honvéd. Nem ültek a hazai dobások, és egy-egy eladott labda is »becsúszott«. Puskás Artúr tanítványai alig tudtak hibázni, a fáradó hazaiak pedig sokat hibáztak. Barlai Tamás időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét, ami többé-kevésbé sikerült is. A záró szakasz előtt 5 pontos hátrányban volt a SMAFC-NYME.
Az utolsó negyedben a soproniak ismét megmutatták, hogy van tartásuk. Szlávik, Karácsonyi és Herczeg kinti dobásai mindig a legjobbkor jöttek, Vesztergom és Csaplár-Nagy pedig a palánk alatt szereztek fontos kosarakat. A túloldalon Máté vitte a prímet, két perccel a vége előtt fej-fej mellett haladtak a csapatok. A büntetőzésben a SMAFC-NYME Nagy és Vesztergom révén jobbnak bizonyult ellenfelénél, így egy izgalmas végjátékot követően sikerült behúzni az utolsó hazai bajnokit is.
A hazai győzelem azt is jelenti, hogy Baloghék a 12. helyen végeztek a bajnokságban, egy győzelemmel lemaradva a 11. helyen álló Sopron KC-Sportiskola U23-as együttesétől. Az egyetemiek mérlege a rájátszásban 5 győzelem és 3 vereség, ez majdnem megegyezik az alapszakasz végén kitűzött 6:2-es mérleggel. Az NBI/B-s bajnokságot egyébként a szintén nyugati Bonyhád nyerte meg, második helyezett a MAFC gárdája lett, míg a dobogó harmadik fokára az MTK-Törökbálint állhatott fel, miután két alkalommal is legyőzte a Tehetséges-Fiatalok Budapest csapatát.”

Barlai Tamás:

„Egy színvonalas találkozón, helyenként kifejezetten jól játszva tudtuk megnyerni az utolsó mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak és köszönöm az egész éves munkát.”

Csapatkep_2013_2014