A harmadik negyed döntött

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 4. forduló

A fővárosi MKB-Euroleasing Vasas együttesét fogadta a SMAFC-NYME a férfi kosárlabda NB I. B 4. fordulójában.

SMAFC-NYME – MKB-Euroleasing Vasas 90:80

(20:14, 17:25, 30:13, 23:28)
2012.10.26. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Németh A., Török Z., Németh S.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 7, Csaplár-Nagy 14, Balogh 24/9, Karácsonyi 3, Herczeg 13/6. Csere: Rostás 16/3, Szekeres 7/3, Vesztergom 3, Török 3, Berneczei.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Vasas: Gorzsás 18/6, Nagy Sz. 11, Timkó 7, Bazsik, Mohay. Csere: Velkey 24, Fekete 5/3, Szálas 10, Nagy L. 2, Legéndi 3/3, Garamvölgyi, Schweighoffer.
Edző: Saeed Armaghani

Karácsonyi Gergely:

„A találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, amely 5:0-val nyitott. Az első vendég kosárra majdnem 5 percet kellett várni, Gorzsás révén ráadásul pillanatok alatt egalizált is a Vasas. Egy rövid időre a vezetést is átvették a fővárosiak. A pontatlanná váló SMAFC-NYME-t Balogh lendítette át a holtponton. Herczeg hármasával már 8 pont volt a két együttes között, de Velkey gondoskodott arról, hogy a vendégek ne szakadjanak le túlságosan a házigazdáról.
A második negyedben állva hagyták a SMAFC-NYME-t a vendégek, a Szálas-Velkey kettős ugyanis 8 pontot termelt egyhuzamban. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Támadásról támadásra változott a vezető együttes kiléte. Soproni részről Herczeg és Rostás vitte a prímet, a Vasas részéről pedig Gorzsás és Velkey szállította a pontokat. A 20. perc végére 2 pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző.
A második félidő elején még ott folytatták a felek, ahol az előzőt abbahagyták. A negyed közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a SMAFC-NYME. A Csaplár-Nagy–Balogh–Herczeg trió egy 12:0-ás rohamot produkált, amivel a különbség percek alatt 10 pontra nőtt a csapatok között. A vendégek trénere időkéréssel próbálta megtörni a soproniak lendületét, de ez sem segített. A negyed végéig tartotta, minimálisan pedig még növelni is tudta előnyét a SMAFC-NYME.
A záró etap elején tartotta előnyét a soproni együttes, majd a 35. percben hirtelen 3 pontra feljött a Vasas. Két perccel a vége előtt már csak két pont volt a két csapat között, de a fiatal Rostás vezérletével megtartotta előnyét a SMAFC-NYME, amely végül 10 ponttal nyert és veretlen maradt hazai pályán.”

Tovább a galériához >>>