A legjobb 8 között a SMAFC-NYME (Hepp Kupa)

Férfi Hepp Kupa – 3. forduló

A SMAFC-NYME férfi együttese a PTE-PEAC gárdájával csapott össze a férfi Hepp Ferenc Emlékkupa nyolcaddöntőjében. A soproniaknak esély nyílt a bajnokságban leszenvedett vereségért visszavágni.

SMAFC-NYME – PTE-PEAC 93:87

(25:24, 19:16, 27:25, 22:22)
2011.11.18. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Szalai Zs., Dombay L.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 7, Karácsonyi 3/3, Kovács 14, Takács 28/9, Csaplár-Nagy 17. Csere: Halász 6/3, Czukor 9, Balogh 3, Herczeg 6/6, Vesztergom.
Edző: Vetési Imre, Horváth József
PEAC: Halász 17, Horváth 15/9, Koller 8/6, Sipos 8, Mihalics 13/3. Csere: Gubi 13/3, Pöttendi 9, Ignácz 4.
Edző: Zalay Zoltán, Czéh László

Karácsonyi Gergely:

„Mihalics triplája révén vezetést szerzett a vendég együttes, de Szlávik és Csaplár-Nagy kosaraival hamar fordítottak a soproniak. A SMAFC-NYME tartotta ugyan előnyét, de a Pécs folyamatosan látótávolságon belül volt. Az első negyed végén Takács kosarai is kellettek ahhoz, hogy megtartsa vezető pozícióját a hazai alakulat.
A folytatásban rákapcsoltak Kovácsék és közel 10 pontos előnyre tettek szert. Még időben eszméltek a vendégek, akik időkéréssel próbálták megtörni a SMAFC-NYME lendületét. Ez annyiból sikerült is, hogy nem tudta tovább növelni előnyét Vetési Imre és Horváth József együttese. Hazai oldalon Csaplár-Nagy, míg vendég részről Koller jeleskedett a pontszerzésben.
A második félidőben nem sokat változott a játék képe. A SMAFC-NYME folyamatosan tartani tudta előnyét, a vendégekben pedig nem volt elég lendület a fordításhoz. A soproniaknál a cserék is jól teljesítettek. Az idegek csatáját is a házigazda bírta jobban, Mihalics és Gubi egy-egy sportszerűtlen faultot, míg Horváth két technikai hibát gyűjtött be.
A mérkőzést végül 93:87-re megnyerte a SMAFC-NYME, amely az első perctől eltekintve végig vezetett és tartotta előnyét. Hazai oldalon és az egész mezőnyből kiemelkedett Takács Norbert a maga 28/9-es dobóteljesítményével.
Szlávikék győzelmükkel a legjobb 8 között vannak a férfi Hepp-kupában.”

Tovább a galériához >>>