A Mezőberény kipipálva

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 4. forduló

A Mezőberényi KK együttesét fogadta a SMAFC-NYME a Krasznai Csarnokban, holnap már a Tiszaújváros ellen lépnek parkettre az egyetemiek. Holnap a Tiszaújváros következik.

SMAFC-NYME – Mezőberényi KK 108:73

(31:13, 29:20, 21:20, 27:20)
2013.04.05. péntek, 18:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Surányi G., Sabáli L., Dr. Magyari T.
Ellenőr Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 11, Csaplár-Nagy 11, Balogh 16/6, Bausz 8/3, Török 9. Csere: Rostás 21/3, Nagy 11/3, Vesztergom 15, Herczeg, Berneczei 2, Czeller 4.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Mezőberény: Kis S. 8/3, Kiss G. 20/9, Zsíros 11, Sütő 5, Jenei 5. Csere: Hovorka 9/3, Rácz 4, Nemes 8, Német 2, Kovács 1.
Edző: Kis Sándor

Karácsonyi Gergely:

„A szokásostól eltérően kék színű mezben melegítettek a hazaiak, akiknél Ugaros enyhe hőemelkedés miatt át sem öltözött. A vendégek a hosszú út miatt már korán megérkeztek Sopronba.
Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, Csaplár-Nagy és Balogh kosaraival két perc elteltével már 8-2 állt az eredményjelzőn. Szlávik kosara után időt is kért a vendégek szakvezetője, de újabb 3 perces kosárcsend következett a Mezőberény részéről. A SMAFC-NYME szinte minden támadás után betalált, akár felállt védelem ellen, akár lerohanás után. A soproniaknál mindenki derekasan küzdött, csapatként finkcionált Vetési Imre és Barlai Tamás gárdája. Az indiszponáltan játszó vendégek pedig képtelenek voltak felvenni a ritmust. Az első negyed végén a csereként beálló Rostás zsinórban 9 pontot szerzett, a hazaiak pedig 18 pont előnnyel várhatták a folytatást.
Kis Sándor és Kis Gergő egy-egy triplája elég volt ahhoz, hogy Vetési Imre időt kérjen rögtön a második tíz perc elején. A hazaiak kissé elkényelmesedtek, de az időkérés után rendezték a sorokat Baloghék. Egyértelműen a sorponiak irányították a játékot, a félidő végére 60 pontnál járt a SMAFC-NYME, amelynél a cserejátékosok is kiválóan teljesítettek.
A második félidő inkább már formalitás volt a SMAFC-NYME szempontjából, amit régen mondhattak már el az együttesnél. Mégis, a harmadik negyedben mintha megzavarodtak volna a felek, gyakrabban hibáztak a játékosok. A feszültség is egyre nőtt, reklamálásért Hovorka kapott technikait a Mezőberényél, egyre több volt a reklamálás. A játékosok nagy része szerencsére a játékkal foglalkozott, és voltak is szép megoldások a parketten. A soproniak tartották 30 pont kö9rüli előnyüket.
A záró negyedben egyre több játékvezetői ítéletet véleményeztek a játékosok és a szakvezetők is, aminek az eredménye még két technikai hiba lett. A SMAFC-NYME vezetése egy pilanatig sem forgott veszélyben, Vetési Imre a szokásosnál is jobban rotálta a játékosait, mindenki élt is a bizalommal. Vesztergom a vége előtt két perccel büntetőből megszerezte a hazaiak 100. pontját is a közönség nagy örömére, a vége pedig 108:73 lett.”

 

Vetési Imre:

„Gratulálok a fiúknak, hozták ezt a kötelező győzelmet. Annak is örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni, mindenki kapott játéklehetőséget. Időnként nagyon jó volt a támadójátékunk, védekezésben voltak jó besegítések, és az 55%-os hazai dobóteljesítményt is kiválónak ítélem meg. Még egyszer gratulálok a csapatnak, holnap biztos nehezebb mérkőzés vár ránk, de állunk elébe.”

Tovább a galériához >>>

A SMAFC-NYME – Mezőberényi KK találkozóval párhuzamosan rendezték a Győr-Tiszaújváros mérkőzést, ahol szintén hazai siker született. Pankárék közel 30 ponttal diadalmaskodtak a Tiszaújváros felett (100:71).

Holnap este 18:00-kor SMAFC-NYME – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK! Hajrá SMAFC!