A Pécs kipipálva

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 14. forduló

A férfi kosárlabda bajnokság NB I. B csoportjának 14. fordulójában a SMAFC-NYME a PTE-PEAC PVSK együttesét fogadta hazai környezetben. A férfi Hepp Kupában ugyan nyertek Szlávikék, de a bajnokságban 72:66-os vereséget szenvedtek a soproniak. Vetési Imre együttese teljes kerettel vághatott neki a derbinek.

SMAFC-NYME – PTE-PEAC Mischl Autóház 83:71

(35:21, 17:16, 12:17, 19:17)
2012.01.29. vasárnap, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Sabáli L., Németh A., Esztergályos R.
Ellenőr: Major György
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 14, Szlávik 13/6, Balogh 18/6, Karácsonyi 14/3, Kovács 9. Csere: Vesztergom 1, Halász 2, Takács 8/6, Herczeg 4 Czukor.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Pécs: Halász 21/3, Horváth 15/3, Csernák, Sipos 7, Pöttendi 11. Csere: Petőfi 10, Gubi, Koller 7/3.
Edző: Zalay Zoltán

Karácsonyi Gergely:

„Jobban kezdtek a vendégek, akik többek között Halász Ákos kosaraival 5 pontos előnyben voltak a negyedik percben. A Pécs gyors, lendületes kosárlabdát játszott, és hibázni sem tudtak. Az első negyed közepén viszont megtört a baranyaiak lendülete, Szlávik két gyors egymás utáni kosara után egalizált a SMAFC-NYME. Jött is a vendég időkérés, de ez nem sokat használt. Hazai oldalon a cserejátékosok hamar felvették a játék ritmusát, pár pillanat alatt 15 pontos előnyre tettek szert az egyetemiek.
A második etapban zónavédekezésre váltott a pécsi gárda, amit Szlávik rögtön átdobott egy triplával. Ezután kisebb kapkodás volt a pályán, pontatlan támadásokat láthatott a szépszámú hazai közönség. Szlávik újabb »trojkát« hintett, amivel már közel 20 pontos előnye volt a SMAFC-NYME-nek. Visszaállt emberfogásos védekezésre a Pécs, ami ismét nem vezetett eredményre. A soproniak összességében jól játszottak mind védekezésben, mind pedig támadásban. A negyed hátralévő részében töredezetté vált a játék, de az egyetemiek tartották magabiztos előnyüket.
A második félidő egy-egy rossz támadással indult, majd Halász Ákos gyors egymás utáni kosaraival 10 pontra zárkózott a Pécs. Gyorsan jött is a hazai időkérés. A SMAFC-NYME némiképp összekapta magát, amely csapatjátékának köszönhetően tartotta 10 pont fölötti előnyét. Csökkent a játék színvonala az első félidőhöz képest, sok tiszta dobás maradt ki és az eladott labdák száma is gyarapodott. A negyed vége a vendégeké volt, akik Petőfi és Pöttendi pontjaival 64:54-re zárkóztak fel.
Petőfi büntetőivel tovább faragta hátrányát a Pécs, Csaplár-Nagy pontjaival tartotta magát a hazai alakulat. Ismét egy olyan periódus következett, amikor sok hiba csúszott a csapatok játékába, de igazán egyik fél sem tudta ezt kihasználni. Takács és Halász pontjai lendületet adtak a SMAFC-NYME-nek, amely Balogh triplájával újra 20 pont körüli előnyre tett szert. Innentől kezdve túlságosan is megnyugodtak a soproniak, akik a mérkőzés végére leengedtek. A Pécs ugyan felzárkózott, de a SMAFC-NYME győzelme nem forgott veszélyben.
A soproniak jó első félidő után egy gyengébb második játékrészt produkáltak, amivel egy nagyon fontos mérkőzést nyertek meg. Vetési Imre csapatára ezzel együtt még nehéz mérkőzések várnak az alapszakasz hátralevő részében.”

 

Vetési Imre:

„Mindenképpen hat pont fölött kellett nyerni. Az első félidőben kifogástalanul játszottak a srácok. Ügyesen, koncentráltan és pontosan kosárlabdáztak. Kevés eladott labda volt, volt ritmusos támadásvezetés. Sajnos a 3. negyedben gyengén kezdtünk, magunkra hoztuk az ellenfelet és a meccs vége is igen kapkodó volt. Egy 20 pont körüli győzelmet hoztunk ennyire le. De átérezték a mérkőzés súlyát a fiúk, ezért dicséret illeti őket.”

Tovább a galériához >>>