A soproniak számára véget ért a Hepp-Kupa

Hepp-Kupa – 1. forduló

Szombathelyi Egyetemi SE – SMAFC-NYME 76:73

(17:16, 18:16, 27:19, 14:22)
2015.10.05. hétfő, 18:30 – Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Sabáli László, Németh András
Részletek >>>

SMAFC: Németh 9/9, Karácsonyi 15/3, Werner 4, Nagy, Török 21. Csere: Berneczei 8, Polgárdy 10, Vesztergom 2, Füzi 4, Papp.
Edző: Meszlényi Róbert
SZOESE: Simon 12/12, Mészáros 21/12, Földesi 3/3, Novák 5/3, Szabó 11/3. Csere: Németh 3/3, Gábor 6, Szabó, Perák 15.
Edző: Kéri Péter

Karácsonyi Gergely:

„A férfi Hepp-Kupa első fordulójában a SMAFC-NYME a Szombathelyi Egyetemi SE NBII-es csapatával került össze. Meszlényi Róbert együttese tartalékosan utazott el a Vas megyei együtteshez, Balogh még sérülését pihente, Ugaros és Hollós munkahelyi elfoglaltságok miatt hiányzott a keretből.
Karácsonyi pontjaival kezdetben a SMAFC-NYME-nél volt az előny, majd Török is betalált a palánk alól. Nem volt egyszerű az eredményt követni, hiszen a rendes idő illetve a támadóidő mellett az eredményt sem mutatta az eredményjelző tábla az első félidőben. Ennek ellenére tartotta a lépést a vendégekkel a SzoESE, amely a vezetést is átvette az első tíz perc végén (17:16).
A második negyed sok hibával kezdődött mindkét oldalon, ez az eredményen is meglátszott, beragadtak a csapatok. A házigazda találta meg hamarabb a kiutat a gödörből, és hamar tíz pont fölé nőtt a különbség (33:20). Meszlényi Róbert együttese zónára váltott, ami megzavarta a szombathelyieket, a soproniak pedig szerzett labdák után könnyű támadásokat vezettek és visszajöttek látótávolságon belülre félidőre (35:32).
A második félidőben folytatta menetelését a soproni alakulat, a negyed derekára sikerült is fordítani. Németh távolról talált be, de Polgárdy és Vesztergom is betaláltak a palánk alól (46:47). A hátralévő percekben azonban a hazaiak rendre betaláltak távolról, amivel ismét megnyugtató előnyre tettek szert a záró negyed előtt
Az utolsó játékrészben kezdetben kontrollálta a játékot a SZOESE, amely könnyű kosarakat szerzett. A végére azonban elég volt egy-két hazai hiba, amit kihasználtak a vendégek és sikerült is látótávolságon belülre kerülniük. Azonban a végjátékban többet hibázott a SMAFC-NYME a kritikus pillanatokban, így a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak és ezzel továbbjutottak a Hepp-Kupa első fordulójából.”

Meszlényi Róbert:

„Tartalékos csapattal is jól küzdöttek a srácok. Ellenfelünk pontosabban célzott távolról, ezzel sikerült fölénk kerekedniük. Emellett sok támadólepattanót engedtünk a hazaiaknak, ráadásul a végén a szerencse is elpártolt mellőlünk.”