A vártnál nehezebben

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszalasz – 22. forduló

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzését is megnyerte a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – PTE-PEAC 73:65

(14:15, 16:14, 22:15, 21:21)
2014.03.22. szombat, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok ((75 néző)
Vezette: Tóth K., Dr. Magyari T., Kovács-Nagy E.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 13, Herczeg 6, Csaplár-Nagy 9, Czukor 10, Jávor 7/3. Csere: Berneczei 6/6, Ugaros 4, Nagy, Karácsonyi 13/9, Szlávik 3/3, Kovács G. 2.
Edző: Barlai Tamás
PEAC: Nagy 15/9, Sipos 14, Al-Farhat 7, Szabó 6, Tálos 5. Csere: Moosz 18/6, Tamás.
Edző: Zalay Zoltán

Karácsonyi Gergely:

„A soproni együttes az NBI/B 22. fordulójában a PTE-PEAC gárdáját fogadta a soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A baranyai derbin 70-73 arányban diadalmaskodtak Baloghék. A nyugati csoport utolsó helyén álló PEAC legyőzése kötelező házifeladatnak ígérkezett a SMAFC-NYME számára, amelynél hiányzott Vesztergom betegség miatt.
Nagy lendülettel kezdték a felek a találkozót, szinte minden támadás után kosár született. Így aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, soproni részről Jávor, míg a vendégeknél Sipos és Szabó emelkedtek ki a mezőnyből. Balogh büntetőjével 14:10-re ellépett a PEAC-tól a SMAFC-NYME, az utolsó percekre azonban szétestek Szlávikék. Ezt ki is használta a baranyai csapat, amely a negyed végére át is vette a vezetést (14:15).
A második negyedre is lendületben maradtak a vendégek, akik Moosz és Al-Farhat vezérletével növelni is tudták előnyüket (16:20). A Herczeg-Czukor-Balogh-Szlávik négyesnek köszönhetően egy 9:0-ás etappal megfordította a találkozót a SMAFC-NYME. Ugyanakkor nem tudott nagyobb előnyre szert tenni Barlai Tamás együttese, mivel a negyed végére ismét leengedtek a soproniak. A félidőben minimális, egy pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.
Ugyancsak jól kezdte a második félidőt a PTE-PEAC. A Zalay Zoltán által irányított gárda fordítani tudott (32:33), de Balogh, illetve a csereként beálló Ugaros és Karácsonyi megmozdulásaival hét pontosra nőtt a soproni előny (43:36). Herczeg is bekapcsolódott a pontszerzésbe, így az utolsó tíz perc előtt 52:44 állt az eredményjelzőn.
Karácsonyi öt pontjával indult a záró etap, miközben a túloldalon büntetőkkel próbálta tartani a lépést a PEAC. Kialakult a tíz pont körüli különbség, Berneczei két triplájával pedig végleg eldőlt a találkozó. Az utolsó percekben valamelyest kozmetikázott az eredményen a PTE-PEAC.
Ezzel az utolsó mérkőzését is megnyerte a SMAFC-NYME, amely zsinórban a harmadik volt Barlai Tamás együttesének.”

Barlai Tamás:

„Nehezen indult a mérkőzés, de a második félidőben ismét meg tudtunk újulni és ezért nyertünk.”