A végén megint nem ment

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 20. forduló

A Falco II. látta vendégül a SMAFC-NYME-t a 20. fordulóban.

Falco II. – SMAFC-NYME 72:63

(13:13, 17:20, 24:17, 18:13)
2015.03.23. hétfő, 20:00 – Szombathely, Sugár úti Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Török R., Horváth A., Németh S.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 23/6, Török 16, Nagy, Karácsonyi 4, Csaplár-Nagy 6. Csere: Vesztergom 8, Szekeres, Szabó 2, Jávor 2, Berneczei 2, Szlávik.
Edző: Barlai Tamás
Falco: Bazsó 13, Hódi 11/3, Tóth 17/9, Bagó 8, Simon 3/3. Csere: Popgyákunik 8/6, Németh 9/9, Galambos, Kozma, Gábor 3/3.
Edző: Váradi Attila, Kéri Péter

Karácsonyi Gergely:

„A vasiaknál center poszton akadtak hiányzók, a soproniak kerete gyakorlatilag teljes volt.
Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a hazaiak a támadólepattanók megszerzésében kezdettől fogva jeleskedtek, míg soproni részről ezúttal is sok volt az eladott labda. Karácsonyi és Balogh büntetőivel így is vezetett a SMAFC-NYME (6:8). Hódi és Tóth palánk alatti játékával azonban már a Falco II-nél volt az előny a 8. percben (13:11), Balogh bravúros kosara után mégis sikerült egálra hozni a derbit az első tíz perc után.
A folytatásban egyre jobban összeállt a SMAFC-NYME védekezése is, Török, Balogh és Vesztergom vezérletével meglépett ellenfelétől Barlai Tamás együttese (16:24). Sőt, Török újabb szép duplájával már tíz volt a csapatok között, de Bagó és Tóth zsinórban szerzett 5 pontjával hamar megfelezte hátrányát a hazai csapat (21:26). Az utolsó percben is meg tudta tartani előnyét a SMAFC-NYME, köszönhetően annak, hogy távolról nem célzott túl jól Váradi Attila gárdája. A 30:33-as félidei eredmény is jelzi, hogy nagy közdelem volt a pályán és sok volt a pontatlan dobás is.
Úgy indult a második félidő, ahogy az első is. A SMAFC-NYME ismét az öltözőben ragadt, nem tudta felvenni a ritmust a vendégcsapat. Hódi és Bagó dupláival egy 8:0-val nyitott a Falco. Török törte meg a vendég kosárcsendet, Balogh távolija után pedig már újra fej-fej mellett voltak az együttesek (38:38). Németh és Popgyákunik révén már távolról is betalált a hazai gárda, sikerült is közel tíz pontos előnyre szert tennie a házigazdának (49:41). Török és Balogh kosaraival kapaszkodott a SMAFC-NYME a záró negyed előtt (54:50).
Balogh triplája és Török büntetői nyitották a záró etapot, fordított a soproni együttes. Ezek után percről percre, támadásról támadásra változott a vezető csapat kiléte. A hazaiak továbbra is távolról próbálkoztak, míg a vendégek inkább palánk alatt próbálták érvényesíteni akaratukat (60:59). Az utolsó két perce azonban ezúttal is elfogyott a SMAFC-NYME, a hazaiak pedig magabiztosan büntetőztek és összességében megérdemelten nyertek. A vendégek sorsát ezúttal is megpecsételte a sok eladott labda.”

 

Barlai Tamás:

„Egy fizikális mérkőzésen 30 percig elfogadhatóan játszottunk, majd a 4. negyedben jöttek megint a hibák, a rengeteg eladott pedig megpecsételte a sorsunkat.­”