A végére elfáradtunk

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 20. forduló

A SMAFC-NYME-re újabb rangadó várt az NB I. B-s kosárlabda bajnokság 20. fordulójában. A múlt héten Nagykanizsán aratott soproni győzelem után mindenképpen izgalmas mérkőzésre volt kilátás.

Kanizsa KK DKG-EAST – SMAFC-NYME 65:71

(17:25, 19:11, 12:16, 17:19)
2012.03.11. vasárnap, 17:00 – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium (200 néző)
Vezette: Jakab R., Jurák K., Menyhárt F.
Ellenőr: Görgényi
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 12, Kovács 18, Balogh 20/6, Szlávik 14/6, Karácsonyi 4. Csere: Halász 6/6, Vesztergom, Czukor 7/6, Herczeg 2, Szabó.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás, Horváth József
VESC: Czakó 7, Faragó 27/3, Kováts 17, Mérész 3, Nagy 15/9. Csere: Fekete 7, Horváth 11/9.
Edző: Szájer József

Karácsonyi Gergely:

„Nehezen lendültek játékba a csapatok a nyugati csoport rangadóján. A SMAFC-NYME Kovács és Csaplár- Nagy kosaraival tartotta magát. Összességében azért akadozott a játék, főleg hazai oldalon. A negyed második felében Balogh labdaszerzés utáni kosarával, valamint Halász utolsó másodperces, közel félpályáról eleresztett dobásával 8 ponttal meglépett Barlai Tamás gárdája.
A második etap Kovács duplájával kezdődött., majd a korábban a SMAFC-NYME-ben is megforduló Kováts Viktor produkált egy 2+1-es akciót. Hamar lefaragta hátrányát a hazai együttes. Kovács Benedeket azonban rendre kihagyhatatlan helyzetbe hozták társai, így tartotta előnyét a vendég alakulat. A második negyed felénél 32:24-re vezettek a soproniak. Szájer József cserékkel próbálta felrázni övéit, de Mérészék pocsékul dobószázalékot mutattak. Szlávik kosarával 10 pontos előnyre tett szert a SMAFC-NYME. A hazaiak szakvezetője rögtön időt is kért. Karácsonyi a félidő előtt begyűjtötte harmadik személyi hibáját. Szlávik kemény betörése után 14 pontra hízott a különbség, de két gyors kosárral zárkózott a VESC. A negyed végére hullámvölgybe került a SMAFC-NYME, ezt kihasználva 3 pontra zárkózott a Veszprémi Egyetemi SC.
A második negyedet kosárváltással kezdték a csapatok, hibák azért továbbra is akadt a játékban. Szájer József reklamálásért előbb figyelmeztetést, majd technikai hibát kapott, Balogh pedig higgadtan értékesítette a büntetőket. Mi több, Karácsonyi sem hibázott a büntetővonalról. Karácsonyi sajnos hamar begyűjtötte negyedik személyijét. Kováts Viktor sportszerűtlen hibája következett Cukor Bence ellen, nem sokkal később pedig sima személyit kapott, amivel begyűjtötte harmadik hibáját. Technikai hibát kapott Csaplár- Nagy Arnold is, büntetőkkel 45:48-ra alakította az állást a VESC. Balogh két sikeres trojkájával őrizte előnyét a SMAFC-NYME. Kováts Viktor tartotta a lelket a hazaiaknál, de Balogh ellenállhatatlanul játszott. Közben Faragó is besegített a pontgyártásba, de a büntetőkkel hadilábon állt Szájer József csapata. A záró tíz perc előtt feljött két pontra a Veszprém együttese.
Faragó duplájával egalizáltak a hazaiak, majd Kovács két pontos kosarára is a veszprémiek bedobója felelt. Szlávik egy triplát hintett, majd egy kosár jó plusz büntetős akciójával 6 ponttal ellépett a SMAFC-NYME. Kovács negyedik hibája után Faragó büntetőzhetett, sikerrel. Kováts Viktor kipontozódott a 34. percben. Nagy két távoli kosarával fordított a VESC, miközben Szlávik Tamást le kellett cserélni. A korábban megsérült térdét fájlalta a soproniak fiatal bedobója. Újabb hazai trojka következett, 5 ponttal meglépett a Veszprémi Egyetemi SC. Extázisban játszottak a hazaiak, újabb távoli kosár következett hazai részről. A pályára visszatérő Szlávik is bevágott egy távolit. 78:73-as fordultak az utolsó két percre a felek. Karácsonyi büntetőivel zárkózott a SMAFC-NYME, a soproniak irányítója egy lepattanóért vívott harcban beszedte 5. hibáját. Egy soproni kispad elleni technikai hiba után messze került a győzelemtől a soproni gárda. Czukor ugyan dobott két triplát a végén, de ezzel is csupán kozmetikázni tudott az eredményen a SMAFC-NYME. A vége 84:80 lett a hazaiak javára.
A nyugati csoport rangadóján keményen küzdött mind a két csapat, a végjátékot azonban a házigazda bírta jobban az elfáradt soproniakkal szemben.”

 

Vetési Imre:

„Idegenben dobtunk 83 pontot, de sajnos ez is kevésnek bizonyult. Döntő helyzetekben összpontosítás hiánya végett nem szedtük le a védőlepattanókat, amiből a veszprémiekhez került a labda és zsinórban kaptuk a hárompontosokat. Ezzel meg is fordították a mérkőzést és komolyabb előnyre tettek szert. Emellett egy-két rosszul kiválasztott döntéssel és buta faultokkal magunkra hoztuk az ellenfelet.”