A végjátékban megint nem ment

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 15. forduló

Nem először bukott el az utolsó percben a SMAFC-NYME.

OSE Lions – SMAFC-NYME 76:75

(10:17, 20:20, 19:20, 27:18)
2015.02.13. péntek, 19:00 – Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok (250 néző)
Vezette: Hervay T., Gaál I., Goda L.
Ellenőr: Schaffer B.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 8, Balogh 24/3, Karácsonyi 12/3, Szabó 2, Török 2. Csere: Berneczei 15/3, Nagy 7/3, Vesztergom 5, Jávor.
Edző: Barlai Tamás
OSE: Tanács 21/3, Hajmásy 16/6, Burai 2, Ughy 17/6, Vukolic 14. Csere: Kiss Ká. 2, Magyari 2, Túri, Gorzsás, Keller 2.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Az NB I. B 15. fordulójában a SMAFC-NYME a közvetlen rivális Oroszlányi SE Lions csapatához látogatott. Az őszi mérkőzésen a soproniak izgalmas mérkőzésen 72:70 arányban diadalmaskodtak.
A soproniaknál ezúttal Herczeg és Szlávik hiányzott a csapatból, de a túloldalon sem volt teljes a keret. A rutinos Kiss Kornélt volt kénytelen nélkülözni Kovács Nándor.
Balogh kosár+büntetős akciójával indult a találkozó, amelyre Tanács egy triplával felelt. Idegesen játszott mind a két együttes, amely sok hibát is eredményezett. Ennek ellenére a SMAFC-NYME járt előrébb, amely védekezésben és támadásban is magabiztosabbnak bizonyult ellenfelénél (10:17).
A második negyed elején tartotta korábban megszerzett előnyét Barlai Tamás csapata, majd Ughy két gyors akciója után máris látótávolságon belülre került az OSE (17:20). Nem estek kétségbe a vendégek, akik Balogh és Berneczei révén egy 13:0-ás etapot produkáltak, ezzel sikerült megnyugtató előnyt is szereznie a SMAFC-NYME-nek (17:33).Vukolic és Burai büntetőkkel tartotta meccsben az OSE Lions-t, amely 7 pontosra csökkentette hátrányát a gödörbe kerülő soproniakkal szemben (30:37).
A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, hazai részről Hajmásy villant meg többször, míg vendégoldalon jobban megoszlottak a pontok. Hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapatnak jött ki jobban a lépés (47:54). Az utolsó percek a büntetőzésről szóltak, a SMAFC-NYME és az OSE Lions is 50%-kal célzott a büntetővonalról a mérkőzés ezen szakaszában (49:57).
A záró etap első két percében úgy tűnt, hogy tudja tartani korábban megszerzett előnyét a soproni alakulat. A hazaiak Ughy és Rados révén azonban egy 12-0-át repesztettek, amivel a vezetést is átvették. Hiábavalónak bizonyult a vendégek időkérése is. A 35. percben »kapcsolt« a SMAFC-NYME, amely Csaplár-Nagy, Balogh és Karácsonyi kosaraival 4 ponttal ellépett ellenfelétől (64:68). Rados duplájával és Vukolic távoli kosarával azonban már ismét a hazaiaknál volt az előny (69:69), de Karácsonyi triplájával fordított a vendég gárda. Tanács 4 pontjára Csaplár-Nagy kettővel válaszolt, egál volt a mérkőzés (73:73). A rendkívül izgalmas utolsó percben az OSE a vezetésért támadhatott, de hibázott a házigazda. Berneczei palánkos duplájával 1,2 másodperccel a vége előtt megszerezte a vezetést a SMAFC-NYME. Időt kért az OSE, az oldalbedobás után pedig hibázott a soproni védelem, Ughy kezébe került a labda, aki szerencsés hárompontos kosarat szerzett, így 76:75 arányban megnyert a mérkőzést a hazai csapat.
Az idei szezonban nem ez volt az első alkalom, hogy az utolsó percben bukott el a SMAFC-NYME. A vereségtől – és az utolsó tíz perctől – függetlenül viszont voltak kifejezetten jó megoldások a soproniak játékában, ezekre kell alapozni és dolgozni tovább. Mivel nagyon szoros a középmezőny, annak örülhet az egyetemi együttes, hogy a pontkülönbséget tekintve jobban áll az OSE Lions ellen.”

 

Barlai Tamás:

„A mérkőzés 40 percig tart. Megint kiengedtünk a kezünkből egy megnyert meccset és a végén az ellenfélnek volt a nagyobb szerencséje.”