Az alsóházba kerültünk

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 22. forduló

Minimális különbséggel bukta el utolsó hazai mérkőzését a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – Motax-Concordia KC Pápa 67:68

(26:15, 13:21, 20:20, 8:12)
2015.04.05. vasárnap, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Esztergályos R., Dr. Magyari T., Németh A.
Ellenőr: Németh Cs.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 6, Balogh 24/3, Karácsonyi, Szabó 11, Török 8. Csere: Szekeres 2, Berneczei 2, Vesztergom 13, Jávor 1.
Edző: Barlai Tamás
Pápa: Szanati 12, Kutasi 11, Ács 5, Henrik 10, Perák 2. Csere: Horváth 3/3, Hadnagy 7/3, Simon 4, Sömenek 14/6.
Edző: Vajda József, Benedek Szabolcs

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME tartalékosan, 9 emberrel várta a Pápa elleni utolsó, hazai mérkőzését az alapszakaszban. A soproniaknál Szlávik, Nagy, Bali és Herczeg is hiányzott a keretből, míg a vendégeknél a rutinos Keresztest voltak kénytelenek nélkülözni.
Nagy iramban kezdődött a találkozó, kezdetben a hazaiak vezettek Csaplár-Nagy és Szabó kosarai révén, a túloldalon Szanati és Ács gyűjtötte a pontokat (6:6). Felváltva vezettek a csapatok, Balogh két gyors kosarára hamar érkezett a válasz a vendégek részéről. A negyed utolsó perceire a Szabó-Török-Vesztergom trió vezérletével tíz pont fölötti előnyre tett szert a SMAFC-NYME (26:15).
A második tíz percben tartotta előnyét a hazai együttes, a soproniaknál szinte mindenki eredményes volt a pályán lévők közül (35:22). Megkezdődtek a vendég reklamálások, több alkalommal is állt a játék a figyelmeztetések miatt. Hiába kapott technikait a vendégek edzője, sikerült befolyásolni a mérkőzés minden résztvevőjét. Az utolsó 3 percben a SMAFC-NYME-nél csak Balogh neve mellé lehetett feljegyezni kosarat, miközben a Pápa 12 pontot szerzett, ezzel látótávolságon belülre került a nagyszünetre (39:36).
A második félidő elején átvette a vezetést a vendég gárda, amely sokáig tartotta 4-5 pontos előnyét. Török mellett Balogh volt még eredményes hazai részről, a Pápánál mindig akadt valaki, aki a legjobbkor szerzett kosarat. Az utolsó perc azonban egyértelműen a SMAFC-NYME-ről és Baloghról szólt: egy 10-0-s rohanással – közte Balogh 8 pontjával – sikerült fordítani a záró negyed előtt (59:56).
Sok hibával kezdődött a záró felvonás, Vesztergom ponterős játékával viszont növelni tudta előnyét a soproni alakulat (65:58). A 35:36. percben előbb Karácsonyi, majd Balogh is kipontozódtak. Egy 6:0-ás periódussal egy pontra zárkózott a Pápa (65:64), amire csak Török tudott válaszolni egy duplával. A hazaiak sok labdát eladtak és képtelenek voltak felállt védelem ellen pontot szerezni. A vendégek gyakorlatilag az utolsó 5 percet 10:2 arányban megnyerték, a mérkőzést pedig egy ponttal, 68:67-re.
Bár a Győr kikapott hazai pályán az MTK-Törökbálint csapatától, vereségével a SMAFC-NYME az alsóházban, a 10. helyen végzett és készülhet az alsóházi rájátszásra.”

 

Barlai Tamás:

„Nagyot küzdöttünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést, de sajnos szerencsénk sem volt. A meccs nagyon jól jellemezte az egész szezonunkat, inkább a hibák és a rossz döntések jellemezték a csapatot.”

Tovább a galériához >>>