Az ország 7. legjobb csapata lett a SMAFC U20

2018. április 20–22. között Budapesten rendezték a Morgen Ferdinánd U20 Emlékbajnokság döntőjét, melyen hatalmas küzdelemben a 7. helyen zártunk.

Negyeddöntő

Naturtex SZTE Szedeák Szeged – SMAFC 94:48

(24:8, 29:9, 25:14, 16:17)
2018.04.20., péntek, 12:30 – Budapest, Sport11 Sport- és Szabadidőközpont

SMAFC U20: Soós, Horváth Cs. 4, Schaul 2, Füzi 3, Rátvay B. 26. Cserék: Pongrácz 6/3, Horváth K. 2, Karsai 5, Tukovits, Demcsik, Vass, Gottlieb, Nagy-Biró.

Farkas Dávid:

„Az első és a nyolcadik helyen bejutott csapatok csatáját hozta a negyeddöntő, így tudtuk, hogy a papírforma nem mellettünk szól.
Sajnos a mérkőzés elején nem tudtuk felvenni a döntő ritmusát, a Szeged ezt pedig maximálisan kihasználta és folyamatosan növelte előnyét.
A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, mely hellyel-közzel sikerült is, de így sem tudtuk megközelíteni a rendkívül jó erőkből álló Tisza-parti csapatot.
Távoli dobásaink még nem ütötték még a döntő színvonalát, ellenben tizennégy triplát kaptunk, így közelről tapasztalhattuk mekkora a különbség az NB I. A csoport első és az NB I. B csoport negyedik helyén bejutott csapatok között.”

Keresztjáték az 5-8. helyért

SMAFC – Budapesti Honvéd SE 67:93

(16:29, 14:19, 29:9, 15:18, 22:27)
2018.04.21., szombat, 12:00 – Budapest, Sport11 Sport- és Szabadidőközpont

SMAFC U20: Soós 4, Horváth Cs. 7, Schaul 7, Füzi 11, Rátvay B. 18. Cserék: Pongrácz 9/9, Horváth K. 5, Karsai 3, Tukovits 3, Demcsik, Vass, Gottlieb, Nagy-Biró.

Farkas Dávid:

„Ezen a napon is egy jó erőkből álló csapattal álltunk szemben, hiszen tegnap az NB I. A csoport győztese, ma pedig az NB I. B csoportjának győztese volt ellenfelünk.
A tegnapi mérkőzéshez hasonlóan itt is megilletődötten kezdtük a találkozót és hagytuk, hogy a Honvéd diktálja a tempót, melyet nem tudtunk tartani és folyamatosan elléptek tőlünk.
A második félidőben egy teljesen másik csapat jött vissza az öltözőből, mely a pályán is megmutatkozott. Agresszívabbá vált védekezésünk, támadásban pedig sikerült azokat a dolgokat végrehajtani, melyeket a mérkőzés előtt megbeszéltünk. A különbség így bár nagynak tűnik, a második félidő miatt nem rossz szájízzel hagytuk el a parkettet és készülhetünk a holnapi mérkőzésre.”

Tovább a galériához >>>

7. helyért

SMAFC – Ford Ivanics Budafok 99:91 (kétszeri hosszabbítás után)

(14:16, 20:15, 13:25, 22:13, 14:14, 16:8)
2018.04.22., vasárnap, 11:00 – Budapest, Sport11 Sport- és Szabadidőközpont

SMAFC U20: Soós 11/9, Horváth Cs. 6, Schaul 6, Füzi 21/6, Rátvay B. 31. Cserék: Pongrácz 10/6, Horváth K. 12/3, Tukovits 2, Demcsik, Vass, Gottlieb, Karsai, Nagy-Biró.

Farkas Dávid:

„Két dolog miatt is tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Az egyik, hogy a Budafok a negyeddöntőben tizennyolc ponttal is vezetett a Falco csapata ellen, majd az 5-8. helyért hosszabbításban maradt csak alul a Vasas Akadémia csapata ellen. A másik pedig az, hogy az alapszakaszban veretlenül végző Budafok ellen bár idegenben sima, húsz pont körüli vereséget szenvedtünk, hazai pályán is alul maradtunk, mindösszesen két ponttal… Így fűtött mindenkit a visszavágás, melyre a mai mérkőzés lehetett a legjobb alkalom.
2:10-es állásnál sajnos már a harmadik percben időt kellett kérnünk, de pillanatok alatt felébredt a csapat és a negyed végére már újra visszataláltunk a mérkőzésbe, sőt a félidőre már a vezetést is sikerült átvenni. A harmadik negyedet 0:10-es szériával kezdtük, így következett az újabb időkérés… Védekezést váltottunk, mely jól sikerült, a Budafok nem tudott betalálni, és a negyedik negyed közepére sikerült utolérni ellenfelünket. Sajnos ez a felzárkózás hatalmas energiákat emésztett fel bennünk és két perccel a vége előtt hét pontos hátrányban voltunk.
Időkérésünk után mindent egy lapra feltéve elővettük az alapszakasz során többször jól bevált letámadó zónánkat és hatalmasat küzdve hosszabbításra mentettük a találkozót.
Az első hosszabbításban megint ellenfelünk kezdett jobban, sőt ami még fájóbb volt, hogy Horváth Csaba és Schaul Levente is kipontozódott.
Ismét sebességet tudtunk azonban váltani és egészen az első ráadás utolsó másodpercéig nálunk volt az előny, de ekkor egy sajnálatos fault miatt három büntetővel egyenlített a Budafok és jöhetett az újabb hosszabbítás. Ami pedig a faultot illeti, duplán fájó volt, hiszen kapitányunkat és irányítónkat is elveszítettük ezzel, hiszen ő is kipontozódott.
Horváth Krisztián vette át a karmesteri pálcát, aki 2000-es születésűként majdnem a csapat legfiatalabb tagja volt, Füzi Róbert és Rátvay Balázs pedig válogatott játékosokhoz méltóan nagy szerepet játszottak abban, hogy a sok kipontozódás ellenére, továbbra is győzelmi reményeink lehettek.
A második ráadás álomszerűen kezdődött, nem látszott, hogy százhuszonöt perc van már a lábakban! 11:0-ás rohanással kezdtünk, mely ritkaságnak számít egy második hosszabbítás kezdéseként. Előnyünket végig sikerült tartani és rendkívül higgadt, kontrollált játékkal megszereztük a 7. helyet, melyre büszke lehet edző és játékos egyaránt.
Fiatal és a döntőket tekintve rutintalannak mondható csapatunk mind a tizenhárom játékosa jó teljesítményt nyújtott a döntő folyamán és megmutatta, hogy mit jelent, mikor megdobban az a bizonyos SMAFC SZÍV!
Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját, hosszú és rögös utat jártunk be, amíg eljutottunk a döntőbe, melyet játékosaim nagyon megérdemeltek!
Szép volt Fiúk! Hajrá SMAFC! Hajrá Sopron!”

Tovább a galériához >>>

20180424_U20