Az U20-as edző továbbra is Farkas Dávid

Harmadik szezonját kezdi a SMAFC edzői stábjában Farkas Dávid, akivel a pénteken kezdődő U20-as bajnokságról beszéltünk.

 

Beszéljünk először az U20-as csapat játékosairól. Kik lehetnek a csapatban?

A 2019/2020-as szezonban a Morgen Ferdinánd U20-as bajnokságban a 2000.01.01. után született játékosok vehetnek részt, valamint „túlkorosként” mérkőzésenként három 1999.01.01. után született játékos. Ebben a tekintetben nagyot változott a szabályrendszer, hiszen tavaly még 1996-ban született játékos is részt vehetett a bajnokságban, ám a nyáron húztak egy nagyobb vonalat.

Hova távoztak a tavalyi keret játékosai, honnan érkeztek az új csapattagok?

Füzi Róbert az NB I. B Piros csoportjának esélyeséhez, a Veszprém csapatához igazolt, Németh Levente hazatért Körmendre, míg tanulmányi okokból Tóth Bence is távozott csapatunkból. Ezen felül a már említett szabálymódosítás miatt Pongrácz Leventére és Tukovits Balázsra sem számíthatok az idei szezontól.
Érkező oldalon az SKC-ból Németh Márk, míg Szombathelyről Papp Barna jelentenek nagy erősítést, de a Sportiskolából kiöregedett játékosok, Horváth Máté, Hencz Balázs, Heiszenberger Norbert, Tóth Dániel és Rőder Benjámin is remélhetőleg minőségi változást hoznak csapatunkba. A keret feltöltését továbbra is a Sportiskola U18B csapatából oldjuk meg, természetesen itt az edzéslátogatás és a teljesítmény alapján kerülnek majd fel a „nagyokhoz” a játékosok.

Mik a kitűzött célok a 2019/2020-as szezonra?

Mivel a 2000-es korosztály kicsit homályos számomra, a magyarországi csapatok tekintetében, egyelőre nem tudom magunkat hol elhelyezni a bajnokság mezőnyében. Ez lesz a harmadik szezonom a SMAFC U20-as edzőjeként és két ellentétes szezonon vagyunk túl. Első évben hatalmas bravúrként az Országos Döntőig jutottunk, ahol még mérkőzést is tudtunk nyerni és a VII. helyen végeztünk. Tavaly sajnos egy gyengébb szezont futottunk, ahol sem a győzelmek számában, sem teljesítményben nem ütöttük meg azt a szintet, melyet elterveztem a szezon előtt.
A 2019/2020-as szezonban tehát mindenképp javulást szeretnék elérni a játékosok egyéni és csapatteljesítményében is és a bajnokság első felében végezni. Úgy gondolom, ezzel a kerettel ez nem tűnik elérhetetlen feladatnak, de ahogy az elmúlt évek is megmutatták, ebben a bajnokságban sokszor borul a papírforma, hiszen a felnőtt keretek tagjai is ezek a játékosok és több esetben a felnőtt szereplés miatt felforgatott összeállításban játszanak a csapatok, köztük mi is.
Pénteken hazai pályán elrajtol a bajnokság, bízom benne, hogy a 2019/2020-as szezon nagy győzelmeket fog hozni mind az U20-as mind a felnőtt csapat háza tájára és sokszor megdobban az a bizonyos SMAFC SZÍV!!!

HAJRÁ SMAFC!!! 🙂