Balogh extra Pécsett

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 21. forduló

A Sopron KC-Sportiskola után a másik U23-as együtteshez látogatott a SMAFC-NYME.

PVSK – Kronosz Kiadó – SMAFC-NYME 55:65

(19:14, 14:12, 15:18, 7:21)
2014.03.16. vasárnap, 17:00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Bogárdi J., Mester F., Arató B.
Ellenőr: Fekete L.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 12, Vesztergom 3, Szlávik 2, Balogh 31/9, Czukor 7. Csere: Herczeg 2, Nagy 5, Jávor, Molnár 3.
Edző: Barlai Tamás
PVSK: Délity 6/3, Pascu 7/3, Büki 13/3, Somogyfoki 14, Bödör 7. Csere: Kőhalmi 3, Csicsók, Sümegi 1, Tóth 4.
Edző: Czigler László

Karácsonyi Gergely:

„A soproniaknál Karácsonyi hiányzott sérülés miatt, ugyanakkor helyet kapott a keretben a korábban az A-csoportos Naturtex-SZTE Szedeákban kosárlabdázó Molnár Miklós. A PVSK-ban viszont a kezdőben kapott helyet a korábban a bajai együttesben szereplő Délity Bence.
Czukor és Csaplár-Nagy kosaraival kezdetben tartotta a lépést ellenfelével a SMAFC-NYME, de a közelről és távolról is egyaránt betaláló hazaiak megléptek a soproniaktól (11:4). Balogh 5 pontjával próbálta tartani a lépést ellenfelével az egyetemi együttes (13:9). 17:13-as állásnál időt kért Czigler László, ami jót tett a hazaiaknak. Az utolsó percekben a pontatlanná váló soproniakkal szemben közel tíz pontos előnyt harcolt ki a PVSK (21:14).
Idegesen és sok hibával kezdték a csapatok a második negyedet, Balogh és Kőhalmi büntetői kivételével pontatlan dobások és eladott labdák jellemezték a játékot (23:16). Bödör két villanása elég volt ahhoz, hogy kialakuljon a tíz pontos hazai előny (26:16). Bár Czukor és Nagy kosaraival zárkózott a SMAFC-NYME, Somogyfoki sikeres büntetői után időt kért Barlai Tamás. Herczeg és Balogh pontjaival öt pontra faragta hátrányát a soproni alakulat, de Somogyfoki révén a nagyszünetben 33:26-ra vezetett a PVSK.
Jól indult a második félidő a SMAFC-NYME számára, amely Csaplár-Nagy ponterős játékával csökkentette hátrányát, Balogh triplájával pedig már látótávolságon belülre került (40:38). Somogyfoki és Büki azonban nagyot lendített a PVSK szekerén, egy 7:0-ás etappal visszaállt a félidei különbség a csapatok között. Balogh igyekezett vállára venni csapatát, a soproniak rutinos bedobójának ügyes játékával négy pontra zárkózott a SMAFC-NYME (48:44).
Két és fél percet kellett várni az első kosárra a negyedik negyedben, ismét Balogh villant meg, ráadásul háromszor egymás után. Ezzel hosszú idő után ismét vezetett a soproni együttes a pontatlanná váló hazaiakkal szemben (49:51). Balogh tarthatatlannak bizonyult, újabb kosarával, valamint Csaplár-Nagy büntetőjével öt ponttal lépett meg a SMAFC-NYME. Ekkor már kénytelen volt időt kérni a PVSK. Ez viszont hatástalannak bizonyult, miután Csaplár-Nagy mellett a soproniaknál először bemutatkozó Molnár Miklós is betalált, a hazaiaknak pedig semmi sem jött össze.
A végén még növelni is tudta előnyét Barlai Tamás csapata, amely végül tíz ponttal győzött. A sikerben kiemelkedő szerepet vállalt a 31/9-es pontmutatóval záró Balogh Gergely.”

Barlai Tamás:

„Az első félidei játékunk most is felejthetőre sikeredett. A második félidőben viszont úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy tudtunk ritmust váltani. A harmadik negyedben feljavult a védekezésünk, ami a záró etapban már nagyon jól működött, és támadásban is ügyeltünk a pontos befejezésekre.”