Bejutottunk a legjobb 8-ba

Két forduló még hátravan az alapszakaszból a soproniaknak.

Karácsonyi Gergely:

„Lassan végéhez közeledik a 2013/2014-es NBI/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság alapszakasza. Ezen a hétvégén rendezik az utolsó előtti, 21. fordulót, a SMAFC-NYME a PVSK-Kronosz Kiadó együtteséhez látogat vasárnap.
A pénteki napon négy mérkőzést is megrendeztek a 21. fordulóban, és úgy alakultak az eredmények, hogy a hátralévő mérkőzésektől függetlenül a SMAFC-NYME gárdája a 8. helyen fog végezni az alapszakaszban.
Ez természetesen nem csak a mostani eredményeknek köszönhető. Hogy így alakult Barlai Tamás együttesének sorsa, az annak is köszönhető, hogy a 14. fordulóban a Győr-SMAFC megyei rangadón Baloghék 61:74 arányban diadalmaskodtak a megyeszékhelyiek ellen. Ezzel sikerült visszavágni a Sopronban elszenvedett 85:92-es vereségért, ráadásul a pontkülönbség tekintetében is előnybe kerültek Szlávikék. A következő fontos momentum a legutóbbi, soproni siker volt, amikor is szoros csatában sikerült legyőzni a Sopron-KC Sportiskola együttesét Barlai Tamás és Horváth József legénységének.
A 21. fordulóban rendezték a GyőrSZOL-Széchenyi Egyetem – Motax-Concordia KC Pápa derbit, amelyen Kálmánék remek utolsó negyedet (10:23) produkáltak. Ezzel sikerült ledolgozniuk közel 10 pontos hátrányukat és megnyerni a találkozót.
A győriek ugyan matematikailag még beérhetik a SMAFC-NYME-t, de az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a soproniak vannak kedvezőbb helyzetben. Ennek köszönhetően a hátralévő PVSK és PEAC elleni mérkőzéseken teher nélkül játszhatnak az egyetemiek.
Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a SMAFC-NYME számára simábban is alakulhatott volna a legjobb nyolcba kerülés. Elég csak megemlíteni a korábban leírt Győr elleni hazai vereség (85:92) mellett a Bonyhád (49:58), a Baja (83:86) és a Sopron KC (74:81) elleni hazai betliket. És akkor még nem beszéltünk a soproniak Pápa elleni idegenbeli fellépéséről, amikor is kétszeri hosszabbításban maradtak alul Baloghék (107:102). Ha csak ezt az öt mérkőzést vesszük számításba, akkor akár a legjobb négybe kerülésért is harcolhatott volna a SMAFC-NYME.
Mindezek ellenére a legjobb nyolc elérése is szép eredmény az egyetemiek számára, akik ezzel teljesítették idei célkitűzésüket.”

20140315_szurkolok