Bombameglepetés: nyert a SMAFC Bonyhádon!

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 10. forduló

A SMAFC-NYME NB I. B-s férfi kosárlabdacsapata minden bizonnyal a 10. forduló meglepetését szolgáltatta azzal, hogy idegenben legyőzte a nyugati csoport második helyezettjét, a B-Beton Bonyhádi KSE együttesét.

B-BETON Bonyhádi KSE – SMAFC-NYME 73:80

(23:24, 12:17, 23:18, 15:21)
2011.12.02. péntek, 18:00 – Bonyhád, Városi Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Gelencsér Gy., Radnóti M.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 8/3, Csaplár-Nagy 17, Balogh 21/3, Karácsonyi 7, Kovács 12. Csere: Takács 13/3, Halász 2, Czukor.
Edző: Barlai Tamás
Bonyhád: Tömösváry 16, Rutkai 13/3, Lőrincz 5, Lukács 15, Jilling 5/3. Csere: Verli 2, Horváth 10, Kovács 7.
Edző: Morgen Frigyes

Karácsonyi Gergely:

„A soproniaknál hiányzott Vesztergom munkahelyi, illetve Herczeg tanulmányi elfoglaltságok miatt. Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, a védekezés mindkét oldalon hagyott kívánni valót maga után. Egyik csapatnak sem sikerült komolyabb előnyre szert tennie.
A második negyedben visszaesett a játék színvonala, sokat hibáztak a játékosok. Ebből a hazaiak jöttek ki rosszabbul, akik távolról – a korábbiakhoz képest – feltűnően sokat hibáztak. A Bonyhádot Lukács és Tömösváry tartotta meccsben, míg a vendégeknél Balogh és Csaplár-Nagy brillírozott. A félidőre hat pontos soproni előnnyel vonulhattak a felek.
A második félidőre Morgen Frigyes felrázta fiait, akik fokozatosan faragtak hátrányukból. A vezetést azonban nem sikerült átvennie a vendéglátóknak. A mérkőzés végére nagyon összeállt a SMAFC-NYME védekezése, de jelentős előnyt nem tudtak kiharcolni Szlávikék. A mérkőzés az utolsó két percben dőlt el végleg a SMAFC-NYME javára, a Bonyhád már nem tudott újítani játékán.
A SMAFC-NYME mindössze két hárompontost engedett a Bonyhádnak az egész mérkőzésen. Az egységes védekezés mellett figyelemreméltó, hogy Csaplár-Nagyék 83%-al céloztak a büntetővonalról idegenben, valamint a lepattanócsatát is megnyerték 45:29-re!”

 

Barlai Tamás:

„A jó védekezésünknek köszönhetjük az idegenbeli bravúrt. A mérkőzés utolsó perceiben nem remegett meg a kezünk és helyén volt a srácok szíve.”