Bravúr Nagykanizsán!

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 19. forduló

Az NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság 19. fordulójában Nagykanizsa–SMAFC rangadót rendeztek. A mérkőzésnek mindenképpen a hazaiak voltak az első számú esélyesei, Baloghék egy bravúrgyőzelem esetén még életben tarthatták a felsőházi rájátszással kapcsolatos terveiket.

Kanizsa KK DKG-EAST – SMAFC-NYME 65:71

(17:25, 19:11, 12:16, 17:19)
2012.03.11. vasárnap, 17:00 – Nagykanizsa, Russay Olivér Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Horváth A., Németh A., Dokmanovic M.
Ellenőr: Nagy
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 4, Kovács 13, Balogh 25/9, Szlávik 12/6, Karácsonyi 9. Csere: Halász 4, Vesztergom 2, Herczeg 2, Czukor.
Edző: Barlai Tamás
Nagykanizsa: Czigler 6, Hoffmann 6, Bausz 13/3, Beák 10/6,Balogh 16/6. Csere: Tóth 10/3, Bus, Lovas, Zsámár 4, Stárics, Murvai.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Kovács Benedek személyi hibájával és Beák távoli kosarával indult a nyugati csoport rangadója. Czigler László a második percben már két blokkot is kiosztott, Csaplár-Nagy és Karácsonyi voltak a szenvedő alanyok. Szlávik és Kovács pontjaira építve egy 6:0-ás sorozattal fordított a SMAFC-NYME. Balogh László fújt riadót a hazaiaknál, a rutinos bedobó kosaraival tapadtak a gépgyáriak. Balogh és Karácsonyi percei következtek soproni részről, majd Szlávik duplájával 16:7-re vezetett az egyetemi együttes. A Nagykanizsa pontatlanul játszott ebben az időszakban, eladott labdák és kihagyott büntetők jellemezték a házigazda játékát.
A folytatásban visszaesett a játék színvonala, már ami a SMAFC-NYME játékát illeti. A Kanizsa KK sem lehetett maradéktalanul elégedett, hiszen a büntetők terén pocsék napot fogtak ki Bauszék. Ennek ellenére Balogh László csapata vezéregyéniségének bizonyult, a második etap végére szinte egyedül lefaragta csapata hátrányát. Kellett viszont Bausz triplája is ahhoz, hogy egalizáljon a Nagykanizsa. 36:36 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.
Bausz sikeres büntetőivel a második félidő első percében már fordítani is tudott a Kanizsa KK. Soproni részről érkezett azonban Balogh, aki új lendületet adott a SMAFC-NYME-nek. Nem adták fel a gépgyáriak és könyörtelenül kihasználták a vendégek hibáit. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, igazán egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. A harmadik negyed vége Barlai Tamás együtteséről szólt, Halász pontos büntetőivel és Szlávik távoli kosarával 52:48-ra vezett a SMAFC-NYME a záró 10 perc előtt.
Csaplár-Nagy pontjaival tartotta előnyét a vendég gárda a záró szakasz elején. Újra előjöttek az első félidőben látott hibák hazai részről, a SMAFC-NYME pedig már 10 ponttal is vezetett. A szokatlanul dekoncentráltan játszó hazaiak csak megközelíteni tudták Baloghékat, átütő erő nem volt a játékukban. Az utolsó percekben faultokkal próbálkozott Kovács Nándor csapata, de nem remegtek meg a soproni kezek. A végeredmény 65:71 lett. Kiemelendő Balogh Gergely teljesítménye, 25/9-es pontmutatójával messze kiemelkedett a mezőnyből a soproniak bedobója.”

 

Barlai Tamás:

„Kisebb megingásoktól eltekintve végig koncentráltan játszottunk és a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk. Gratulálok a fiúknak!”