Bravúr Sopronban

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 7. forduló

A férfi kosárlabda NB I. B 8. fordulójában a SMAFC-NYME az EnterHód-Vásárhelyi KS együttesét fogadta a Krasznaiban.

SMAFC-NYME – EnterHód Vásárhelyi KS 76:67

(19:15, 19:15, 15:18, 23:19)
2013.04.28. vasárnap, 19:15 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Németh Cs., Horváth A., Németh S.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 15/3, Csaplár-Nagy 4, Balogh 22/3, Bausz 11/3, Herczeg 2. Csere: Rostás 12, Vesztergom 8, Török 2, Ugaros.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Vásárhely: Vas 11/3, Czibere 8, Mócsai 2, Vejonovic 10, Marinkovic 16. Csere: Kukla 8, Utasi 5/3, Dani 7/3.
Edző: Dr. Elek András

Karácsonyi Gergely:

„Az első mérkőzésen a tartalékos soproniak három pontos vereséget szenvedtek Hódmezővásárhelyen, akkor nem sok hiányzott a bravúrhoz. Baloghék most teljes csapattal tudtak kiállni, a vendégek viszont csupán 10 játékost tudtak nevezni a találkozóra.
Nehezen »melegedtek be« a játékosok, az első percek döcögő játéka vásárhelyi vezetést eredményezett (2:6). Aztán a SMAFC-NYME ragadta magához a kezdeményezést, amely a Szlávik–Csaplár-Nagy–Balogh trió pontjaival fordított. Bár a csereként beálló Kukla kosarával még egalizált a vendég gárda, Balogh és Szlávik 5 pontjával ellépett a soproni csapat. Nem adta fel a Vásárhely, a szintén csereként beálló Dani triplájával ismét döntetlen állt az eredményjelzőn (13:13). A negyed végén az ex-vásárhelyi Rostás egyedül szerzett zsinórban 6 pontot mezőnyből és büntetők után, aminek köszönhetően 19:15-el zárult az első tíz perc.
A második negyedet is idegesen kezdték a csapatok, mind a két szakvezető rotálta csapatát. A játék képe és a pontok alapján is egy az egyben lemásolták a felek az első negyedet. Az egyenlítésig rendre eljutott az EnterHód-Vásárhely, a fordítás már nem jött össze Utasiéknak. A SMAFC-NYME-nél mindig akadt valaki, aki a legjobbkor tudott lendületet adni a játéknak: Bausz egy trojkával, Szlávik agresszív betörések utáni kosarakkal, Balogh kiszorított helyzetekből, Rostás lefutások végén, Csaplár-Nagy pedig a palánk alól talált be. A vendégeknél Marinkovic tűnt ki legjobban a Vásárhelyből. 38:30-as állásnál vonulhattak pihenőre a felek.
A második félidőt egy agresszív Vásárhely és egy »álmos« SMAFC-NYME kezdte meg. Három perc alatt képtelen volt pontot szerezni Vetési Imre és Barlai Tamás együttese, míg a vendégek Vejinovic, Utasi és Marinkovic révén 7-ig meg sem álltak. Balogh egy trojkával gondoskodott arról, hogy ne változzon meg a vezető csapat kiléte, majd Rostás is megvillant (43:37). Elkezdtek kapkodni a játékosok mind a két oldalon, sok hiba tarkította a játékot. A Vásárhely főleg távolról próbálkozott, de nem igazán ültek a kintit dobások a vendégeknek. A negyed derekára aztán mégis sikerült átvenni a vezetést a vendégeknek, Czibere vette vállára csapatát (44:45). Az utolsó percek azonban a SMAFC-NYME-ről szóltak, az egyetemiek szokatlan magabiztossággal értékesítették a büntetőket, aminek köszönhetően 53:48-al várhatták a záró etapot a csapatok.
Az utolsó negyedben fordíthatott volna a Vásárhely, de a büntetőkkel hadilábonn állt dr. Elek András gárdája. Vesztergom szerzett fontos pontokat a SMAFC-NYME-nek, valamint Bausz is higgadtan büntetőzött (61:57). Vejinovic és Marinkovic gyűjtögette a vendégek pontjait, de a kulcsfontosságú pillanatokban hibáztak a vendégek (61:61, 63:63). A vége előtt két perccel Utasi szabálytalankodott Szlávikkal szemben, aki szerencsétlenül ért talajt és a bokájához kapott. Percekig áll a játék, a soproniak bedobójának bal bokaszalagjai sérülhettek meg. A Szlávik helyett beálló Bausz értékesítette a büntetőket, majd Herczeg és Balogh is betalált (69:63). Úgy tűnt megvan a mérkőzés a SMAFC-NYME-nek, Vas gondoskodott azonban az izgalmakról. Szerencsére most maximálisan koncentráltak a hazaiak, akik Bausz és Balogh pontjaival végleg eldöntötték a találkozót.”

 

Vetési Imre:

„Sajnos tisztáldozattal, de összejött a győzelem. A srácok becsülettel helytálltak, és mindenki odatette a maga kis tehetségét, a maga kis tudását. Sajnos hullámzó volt a játékunk, nem játszottunk szépen, de most ennyi is elég volt a győzelemhez. Gratulálok a csapatnak!”

Tovább a galériához >>>