Bronzérmes az NYME! (B33)

A szombathelyi torna után Debrecenben fejeződött be a B33-as Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokság.

2013. június 1-én a B33-as kosárlabda bajnokság utolsó állomása Debrecen volt. Az NYME-ben ezúttal Jávor Barna, Szabó Norbert, Nagy Gergő ős Berneczei László szerepeltek. Természetesen a többi egyetemi együttesnél is voltak változások, a soproniaknál talán most sikerült összeállítani a legjobb csapatot.

20130601_B33_Debrecen_01

Jávor Barna, Berneczei László, Nagy Gergő, Szabó Norbert

A csoportmérkőzéseken ugyanis amellett, hogy sok pontot dobtak Jávorék, minden találkozójukat meg is nyerték:

  • SMAFC-SZOESE 19:15,
  • SMAFC-DEAC 18:17,
  • SMAFC-Szolnok KK 18:11.

Ahogy Szombathelyen is, ezúttal is a SZOESE-vel került össze az NYME az elődöntőben. Most viszont magabiztos soproni siker született (20:11). A döntőben viszont a Közgáz SC magabiztosan, 20:14 arányban diadalmaskodott. Ezúttal tehát a második helyet szerezte meg az NYME.

Összesítésben pedig a B33-as Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság harmadik helyén végzett az NYME, az első helyen a SZOESE, a második pozícióban pedig a Közgáz SC végzett.

Az idén elindított B33-as bajnokságról elmondhatjuk, hogy egy nagyon jó színvonalú sorozatot sikerült életre kelteni. Mind szervezésben, mind a körülmények tekintetében kiválóan teljesítettek a szervezők. Az egyetemisták mellett egyébként volt még Lány, Fiú, Elit és Tinédzser kategória is, a debreceni tornára az ezen kategóriákban induló csapatok létszáma meghaladta az egyetemiekét. Reméljük, hogy jövőre sikerül folytatni a B33-as Kosárlabda Bajnokságot és tovább népszerűsíteni a sportágat.

A SMAFC-NYME B33-as csapata:

20130601_B33_Debrecen_02

Barlai Tamás edző, Szabó Norbert, Czeller Márton, Jávor Barna, Berneczei László, Nagy Gergő, Karácsonyi Gergely.
A képről hiányzik: H. Kovács Ádám, Eszlinger András, Gaál Ádám, H. Kovács Ádám

20130601_B33_Debrecen_03

Karácsonyi Gergely