Búcsú az elődöntőtől

Férfi NB I. B csoport – Rájátszás az 1-8. helyért – 2. forduló

A SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata 66:59-re győzött múlt héten Sopronban az Eger ellen, tehát 7 pontos előnyből várhatta a visszavágót Barlai Tamás csapata.

EKF Hész Gép SE – SMAFC-NYME 83:65

(26:15, 17:16, 13:18, 27:16)
2012.04.20. péntek, 16:00 – Eger, Eszterházy Károly Főiskola Sportcsarnoka (150 néző)
Vezette: Fodor A., Rácz Zs., Balogh L.
Ellenőr: Farkas J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 8, Csaplár-Nagy 10, Balogh 26/9, Karácsonyi 2, Kovács 6. Csere: Vesztergom 7, Herczeg 1, Czukor 5, Halász.
Edző: Barlai Tamás
Eger: Kováts 5, Máté 12/3, Krasznai 14, Erdei 21/6, Zsemlye 16. Csere: Klepej 15/9, Szerdahelyi, Szarvas.
Edző: Váczi Péter

Karácsonyi Gergely:

„A mérkőzés úgy indult, ahogy a soproni befejeződött: nagy iramot diktáltak a csapatok, viszont az Eger már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést. Gyorsan ledolgozta hátrányát a hazai együttes, amely már 14:6-ra is vezetett remek csapatjátékának és védekezésének köszönhetően. A SMAFC-NYME pontatlanul játszott és a dobások sem mentek az egyetemieknek. Feltűnő volt, hogy egyik oldalon sem nyúltak a szakvezetők a cserékhez az első negyedben. Az Eger 11 pontos előnnyel zárta az első negyedet.
A folytatásban sem változott érdemben a játék képe. A házigazda – kisebb megingásoktól eltekintve – nagyon összeszedetten játszott. A soproni kulcsemberek közül egyedül Balogh tartotta a lelket társaiban, míg a másik oldalon mindig akadt egy játékos, aki betalált. A SMAFC-NYME szekerén a cserék sem tudtak érdemben lendíteni, ellentétben az Egerrel, ahol Klepej villogott. A nagyszünetre tartotta 10 pont fölötti előnyét az EKF csapata. A két szakvezető azonban aggódhatott, ugyanis hazai oldalon Kováts és Máté, míg vendég oldalon Szlávik és Karácsonyi állt 3-3 személyi hibával.
A nagyszünet inkább a soproniaknak tett jót, akik elkezdték a felzárkózást. Balogh mellett még Csaplár-Nagy szerezte a kosarakat és védekezésben is összekapta magát Barlai Tamás csapata. Ezúttal az egri játékosok hibáztak többször, ezt azonban nem tudta teljes mértékben kihasználni a SMAFC-NYME. Az iramra továbbra sem lehetett panasz, de a nagy kapkodásban alapvető hibákat vétettek a játékosok. Az utolsó 10 perc előtt 56:49 állt az eredményjelzőn, tehát mondhatjuk, hogy 0:0-ról kezdtek a felek.
A záró etap sajnos megszólalásig hasonlított az elsőre. Új erőre kapott az Eger, amely távolról, közép-távolról és a palánk alól is rendre betalált. A soproniak küzdöttek ugyan, de ez kevésnek bizonyult. Vesztergom ráadásul sportszerűtlen hibát kapott, amivel még kényelmesebb helyzetbe került az Eger. A SMAFC-NYME az utolsó percekben még a büntetővonalról is pocsékul célzott, 9 (!) büntetőt hagytak ki a soproniak. Ilyen dekoncentrált játékkal pedig nem is lehetett más a vége, mint vereség.
A SMAFC-NYME az első mérkőzés után nem tudott megújulni. Az Eger megérdemelten jutott tovább az elődöntőbe, de a végeredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget.”

 

Barlai Tamás:

„Sajnos a párharcot a két mérkőzésen vesztettük el. Az otthoni gyenge dobóforma, illetve az idegenbeli figyelmetlenségek miatt. Jól példázza ezt a negyedik negyedben kihagyott 9 büntető és a 15 eladott labda. Sajnálom, hogy így alakult.”