Edzőmérkőzés – indulatokkal

Felkészülési mérkőzés

Szerdán 20:00-kor a SMAFC-NYME megyei riválisát, a GyőrSzol-SZESE Széchenyi Egyetemet fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban felkészülési mérkőzésen.

 

SMAFC-NYME – GyőrSzol-SZESE Széchenyi Egyetem 83:52

(12:19, 26:11, 29:9, 16:13)
2012.09.19. szerda, 20.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Vezette: Pálla Z., Boros T., Kulcsár T.

SMAFC: Csaplár-Nagy 9, Balogh 16/6, Karácsonyi 11/3, Ugaros 7/6, Herczeg 3/3. Csere: Nagy, Vesztergom 10, Rostás 10, Szekeres 10, Berneczei 5, Jávor 2.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Győr: Halász 2, Drevenka 10, Hegedűs 19, Horváth 4, Papp 5. Csere: Palavics 2, Bosnyák, Péterfai 2, Tóth, Neumann 2, Geszler 3, Daru 3.
Edző: Katona Zsolt.

Karácsonyi Gergely:

„Két meghatározó játékosa, Pankár és Csiszár nélkül érkezett Sopronba a megyeszékhelyi gárda, a SMAFC-NYME-nél Szlávik kivételével teljes volt a keret.
Hegedűs kosarával indult a tallálkozó, de Csaplár-Nagy gyorsan válaszolt egy duplával. Ezután a Balogh-Drevenka kettős villant megy egyszer egyszer, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lendületes, gyors játékot produkáltak a csapatok. Az első negyed második felében fokozatosan átvette a játék irányítását a Győr. Az egyetemiek sokat szabálytalankodtak, de ez nem zavarta meg Katona Zsolt tanítványait, akik könnyed labdaszerzések után magabiztos előnyre tettek szert.
A második negyedre sikerült rendet tenni a fejekben hazai oldalon. Agresszív védekezésének köszönhetően hamar ledolgozta hátrányát a SMAFC-NYME. A vendégek kénytelenek voltak időt kérni. Innentől fogva kiegyenlített volt a játék, továbbra is magas fordulatszámon pörögtek a csapatok. A negyed vége azonban Baloghék játékáról szólt, 38-30-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.
A második félidő már kevésbé a játékról marad emlékezetes. A sok-sok győri reklamálás, sportszerűtlen faultok, technikai hiábák és egy kiállítás távolról sem szolgálta jól a felkészülési mérkőzést. Többnyire a SMAFC-NYME irányította a játékot, miközben mind a két oldalon rendre lehetőséget kaptak a fiatal játékosok. Éltek is a bizalommal a fiatalok, ugyanakkor van még min javítani soproni és győri oldalon egyaránt.”