Egy félidőig volt meccsben a SMAFC-NYME a TF ellen (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 3. forduló

Továbbra is nyeretlen az egyetemi csapat.

SMAFC-NYME – TFSE 64:81

(23:18, 15:22, 10:21, 16:20)
2014.11.04. kedd, 19:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Vezette: Hernicz balázs, Kozák Tamás
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Berneczei 7, Jávor 21/9, Nagy 6/6, Szabó 15, Török 7. Csere: Czeller, Forrai 6/6, Gaál 2, Szála, Varga, Bali.
Edző: Barlai Tamás
TF: Bódi 17/3, Jókai 14/3, Mácsai 7, Palán 7/3, Szollár 14/3. Csere: Krajnyák 4, Oláh 3, Világi 15, Baksa.
Edző: Kerényi Gergő, Németh Kata

Karácsonyi Gergely:

„Az első forduló után a harmadik körben ismét hazai környezetben lépett pályára a SMAFC-NYME egyetemi csapata. A soproniaknál Szekeres hiányzott, aki múlt hét pénteken szenvedett bokasérülést.
Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, felváltva estek a kosarak. A SMAFC-NYME-ben leginkább Jávor volt eredményes, a TF-nél pedig Jókai vitte a prímet (7:7). Minden támadás után változott a vezető csapat kiléte, majd a negyed derekán Szabó ügyes megmozdulásai után négy ponttal meglépett a nyugati együttes (13:9). Szollár Gergő próbált lelket önteni csapatába fővárosi részről, de egyedül kevésnek bizonyult (18:14), így maradt a soproni vezetés. A negyed végéig tartotta 4-5 pontos előnyét Barlai Tamás csapata.
A második etapban tovább folytatta a soproniak üldözését a TF, a hazaiak Forrai és Jávor távoli kosaraival tartották előnyüket. A vendégek jórészt büntetőik révén tudták tartani a lépést a SMAFC-NYME-vel. Érezhetően magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a fővárosiak, a soproniak szinte csak faultokkal tudták megakadályozni a vendég kontrákat. Czeller közben begyűjtötte negyedik személyi hibáját is. Kissé túlpörögtek a játékosok a negyed derekán, egyéni hibák, eladott labdák és kihagyott dobóhelyzetek jellemezték a játékot. Barlai Tamás 32:27-es állásnál időt is kért. Ahelyett, hogy megnyugodtak volna a hazaiak, sorra adták el a labdákat, Szollár révén pedig könnyű ziccereket szerzett a TF, amely a vezetést is átvette (34:35). Mindeközben Török és Mácsai külön csatát vívtak egymással a gyűrű előterében, jobbára utóbbi került ki győztesen a párharcból. A félidő előtt a SMAFC-NYME részéről Szabó szerzett szép közép-távoli duplákat, de az egységesebben kosárlabdázó TF-nél volt az előny (38:40).
Szollár triplájával indult a második félidő, de társai is szép kosarakat szereztek. Ebben az időszakban a SMAFC-NYME is egységesen játszott, egészen a negyed derekáig, amikor is Török a cserepadra kényszerült 4. személyi hibája után. A lepattanók tekintetében ekkor a soproniak fölé nőtt a TF, amely egy 12:0-ás rohamot produkálva meglépett ellenfelétől (46:61).
A záró etapban még rátett egy lapáttal a fővárosi csapat, közelről és távolról is egyaránt betaláltak a vendégek. Hamar 20 pont körüli előnyre tett szert a TF, amely a hátralévő időben tulajdonképpen könnyedén meg is tartotta azt. Az eredményjelző tábla többszöri hibája sem tudta kizökkenteni a budapesti együttest, amely a második félidőben gyakorlatilag felőrölte ellenfelét, mindig fizikálisan, mind pedig fejben jobban bírta a 40 percet a TF.”