Egy remek kihívás – interjú Márkus Tamással

Miért vállalta el ezt a csapatot?
„Kisgyerek koromtól kezdve szerves része az életemnek a kosárlabda. 7-8 évesen ismerkedtem meg a sporttal, játékosként azóta űzöm a labdajátékot és mindig is gondoltam arra, hogy edzőként is szeretném kipróbálni magam. Volt szerencsém egy pár évet Németországban is játszani, ahol a játék mellett a női utánpótlásban adódott erre lehetőség. Ezt a vonalat szerettem volna továbbvinni, és Sopronba költözésemkor kiderült, hogy itt szintén lehetnék edző is. Örömmel vállaltam el idén a SMAFC női egyetemi csapatát, ami egy remek kihívásnak ígérkezik.”
Mik az első benyomások, hiszen már megkezdték a bajnokságot?
„Az első benyomásaim abszolút pozitívak, a lányok motiváltak, szeretnének fejlődni. Tudni kell, hogy a többi csapat rutinosabb, hiszem a SMAFC-os lányoknak ez mindössze a második szezonja lesz a bajnokságban. Szeretnénk az alapokat lefektetni és saját magunkhoz képest előrelépni.”
A csapat összetételét lehet már tudni?
„A csapat magját a soproni egyetemista lányok adják, akik közül egy páran már a tavalyi szezonban is pályára léptek. Hozzájuk csatlakozott 1-2 új, szintén egyetemista lány és ami nagy öröm számunkra, hogy elkezdődött egy együttműködés a Soproni Darazsak Sportakadémiával is. Ettől a szezontól kezdve néhány játékos az akadémiáról is segít nekünk, amiből mindenki tud profitálni.”
Mik a tervei, a megcélzott eredmények?
„A tervünk mindenképpen az, hogy vonzóvá tegyük a SMAFC női egyetemi csapatát, és minél több lány jöjjön hozzánk kosárlabdázni a jövőben. A jó hangulat megteremtése nagyon fontos,  az eredményeket tekintve pedig szeretnénk a nálunk erősebb csapatokkal is felvenni a versenyt és tisztesen helyt állni. Úgy érzem ebben a szezonban képesek lehetünk meglepetést szerezni.” 
Milyen edzői stílust képvisel? Inkább szigorral és fegyelemmel vagy a játékosok értelmére hatva próbálja fejleszteni a csapatot?
„Ahogy már említettem, jelenleg a jó hangulat megteremtése alapfeltétel nálunk, ennek fényében én is türelmes vagyok a játékosokkal, és együtt próbáljuk meg kijavítani a hibáinkat. Ez eddig remekül működik, ezt a vonalat szeretném továbbvinni. Nyilván vannak olyan szituációk amikor ez nem elég, de eddig sikerült minden problémát közösen megoldanunk. :)”