Emelt fővel búcsúztunk

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 12. forduló

Az NB I. B-s kosárlabda bajnokság utolsó fordulójában a SMAFC-NYME a Nagykőrösi SKE-hez látogatott.

Nagykőrösi SKE – SMAFC-NYME 96:82

(23:15, 22:21, 22:18, 29:28)
2013.06.01. szombat, 18:00 – Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános tornaterme (75 néző)
Vezette: Menyhárt F., Dr. Varga Z., Vadász Cs.
Ellenőr: Farkas Zoltán
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 15, Balogh 17/3, Nagy 8, Jávor 10/3, Herczeg 19/12. Csere: Szabó 3/3, Berneczei 10.
Edző: Barlai Tamás
Nagykőrös: Lakosa 18/3, Kovács S. 14/3, Király 11/9, Mácsai 19/9, Juraszik 3/3. Csere: Kónya 7/3, Angyal 16, Kovács B. 5, Kovács M. 3/3.
Edző: Lakosa Zsolt«

Karácsonyi Gergely:

„Sérülések és munkahelyi elfoglaltságok. Ezek jellemezték – már nem először a rájátszásban – a soproni csapatot utolsó fellépésük előtt. Ezért csak hét játékossal utazott el a SMAFC-NYME, ráadásul a vezetőedző, Vetési Imre sem tudott a csapattal tartani.
A mérkőzés előtt egy kis kitérő is belefért a soproniaknak. Herczeg István barátnője, a SMAFC-NYME női csapatában szereplő Velkey Eszter otthonában látta vendégül csapatunkat. A kellemes kávé, üdítő és sütemények elfogyasztása közben a családi ház kertjében már a találkozóra is tudtak hangolni a soproni fiatalok. Balogh és Herczeg voltak igazán lelkesek, olyannyira, hogy utóbbi játékosunkon még a gyűrű is kifogott. Az erről készült videót megtekinthetik itt (az ominózus jelenet a 9. mp-nél): Pista Dánk.
A nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermébe érve kiderült, hogy nem minden körülmény a legideálisabb. Az öltözőben rettenetes »csatorna szag« uralkodott, így az átöltözést és a mérkőzés előtti megbeszélést sem lehetett ott megtartani.
A hazaiak kapitánya, Kovács kosarával indult a találkozó, Herczeg és Csaplár-Nagy büntetőivel azonban átvette a vezetést a SMAFC-NYME. Jávor és Balogh tripláival tartotta előnyét a soproni gárda. A negyed derekán ritmust váltott a Nagykőrös, Lakosa hat pontjával, valamint Király trojkájával hirtelen 16:9-re módosult az eredmény. A hátralévő percekben mindössze Herczeg volt eredményes a vendégektől két trojka formájában, miközben a hazaiak okos és szép játékkal tartották előnyüket.
Kovács révén tíz pontra nőtt a különbség a második negyed elején. Próbált ugyan faragni hátrányából a SMAFC-NYME, de hét pontnál nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez Barlai Tamás együttese. Csaplár-Nagy és Balogh emelkedett ki a soproniaknál, míg a Nagykőrösnél mindenki beletett a közösbe. A félidőben kilenc ponttal vezettek a hazaiak.
A második félidőben tovább folytatódott az, amit a második negyedben is láthatott a közönség: tartotta előnyét a Nagykőrösi SKE és minimálisan még növelni is tudta azt. A SMAFC-NYME ugyan küzdött, de ilyen kevés cserével sajnos többre nem futotta Baloghék erejéből, akiket így is dicséret illet. Az idegenben dobott 82 pont azonban figyelemreméltó, mint ahogy az is, hogy ebben a felállásban, hét emberrel is volt tartása az egyetemieknek.
Vereséggel zárta tehát rájátszást és a bajnokságot a SMAFC-NYME, egy hosszú, vegyes érzelmekkel teli szezonon vannak túl a soproniak. Vetési Imre telefonon keresztül gratulált mindenkinek és megköszönte egész éves becsületes munkát. A soproniak a 16. helyen végeztek az NB I. B-ben, a közeljövőben értékelni fogjuk mérkőzésről mérkőzésre a 2012/2013-as szezont.”

 

Barlai Tamás:

„Sajnos az ellenfelünk extra dobóformát hozott a mai mérkőzésen. Idegenben összességében jól helytálltunk, 82 dobott ponttal, 44 %-os mezőnymutatóval zártunk, amivel lehet jó meccset produkálni. Ellenfelünk túldobott minket a mai estén. Hellyel-közzel egy-két figyelmetlenségen múlt, de összességében gratulálok a fiúknak a helytálláshoz.”