Ennyi volt benne

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 17-24. helyért – 7. forduló

Idegenben zárta a szezont a SMAFC-NYME.

Óbudai Kaszások – SMAFC-NYME 105:62

(27:18, 25:16, 28:17, 25:11)
2015.05.30. szombat, 18:00 – Budapest, Kaszás Csarnok (50 néző)
Vezette: Gorka Sz., Vida B., Józsa A.
Ellenőr: Görgényi M.
Részletek >>>

SMAFC: Szabó 4, Jávor 11/6, Szekeres 5/3, Berneczei 24/3, Nagy 15. Csere: Karácsonyi 3/3.
Edző: Barlai Tamás
Kaszások: Kováts 30, Krasznai 11/3, Takács 29/12, Sebők 5/3, Nagy 6/6. Csere: Ungi 10, Mondzinger 12, Gál, Horváth 2.
Edző: Kertész István, Farkas László

Karácsonyi Gergely:

„Az egy nappal korábbi, kecskeméti fellépés után Óbudán fejezte be a 2014/2015-ös férfi kosárlabda bajnokságot a SMAFC-NYME. A sérültek, a dolgozók és az egyéb elfoglaltságok okán hiányos soproniak kis túlzással alig várták, hogy befejeződjön a bajnokság. A MEFOB és bajnoki mérkőzéseket és utazásokat figyelembe véve sok mérkőzés és sok kilométer is van már a fiatal egyetemi játékosokban.
Minden erejét összeszedve azonban kiválóan kezdett Barlai Tamás csapata, amely Szabó, Jávor és Berneczei és kosaraival 0-10-el nyitott, a hazai közönség nem kis megdöbbenésére. Időt is kért az Óbuda, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a rutinos Sebők és Kováts vezérletével gyorsan jött a 10-0-s hazai válasz. Egészen jól tartotta magát a SMAFC-NYME a negyed további részében is (16-16), az utolsó percre azonban elfogyott minden ereje a vendégeknek (27:18).
Innentől kezdve fokozatosan növelte előnyét az Óbuda, amely már a távoli dobásoknál is feljavult. A soproniak ahogy tudták, próbálták lassítani a játékot. Próbálkoztak ugyan gyorsindításokkal az egyetemiek, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. A palánk alatt is kihasználta előnyét a fővárosi együttes, amely magabiztos győzelmet aratott és ha nyer pénteken a Győrben, akkor megnyeri az alsóházi rájátszást is.
A SMAFC-NYME fiatal játékosai egy intenzív terheléssorozaton vannak túl, akik hiányzó társaik helyett is kénytelenek voltak helytállni, de elmondhatjuk, hogy ez sikerült. A soproni MEFOB együttesre még egy megmérettetés vár, a hétvégén Debrecenben megrendezésre kerülő B33-as döntő.”

Barlai Tamás:

„A keretünk sajnos nem bővült az előző meccsekhez képest. A srácok nagyot küzdöttek, de elfáradtak, ezért lett a nagy arányú vereség. Köszönöm mindenki munkáját. Jó pinenést és további sikereket kívánok!”