Értékelhetetlen teljesítmény (Hepp Kupa)

Hepp Kupa, Férfi – 2. forduló

Rövid idő alatt véget értek a Hepp-Kupa küzdelmei a SMAFC-NYME számára.

A férfi Hepp-Kupa 2012/2013-as kiírásában a tavalyi négyes döntőn részt vevő SMAFC-NYME kiemelt csapatként szerepelt, ezért automatikusan kimaradt az első fordulóból az egyetemi együttes.
A második fordulóban a Pápai KC-val sorsolták össze Vetési Imre és Barlai Tamás együttesét. A pápaiak már második éve az NB II-es bajnokságban szerepelnek, idén vezetik is saját sorozatukat a nyugati csoportban, holtversenyben a Soproni Tigrisek csapatával. Vajda József gárdája jövőre mindenképpen az NB I. B-ben szerepelne.

Pápai KC – SMAFC-NYME 58:43

(15:12, 18:9, 13:8, 12:14)
2012.11.13. kedd, 18:00 – Pápa, Városi Sportcsarnok 50 néző.
Vezette: Dr. Magyari T., Gráczer Zs.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 3, Rostás 12, Szekeres 3, Vesztergom 10, Herczeg. Csere: Ugaros 7, Nagy 3/3, Czeller, Berneczei 3/3, Jávor 2.
Edző: Vetési Imre
Pápa: Vajda 2, Henrik 16/12, Fülöp 9, Feigl 7, Horváth A. 10/6. Csere: Viant 2, Horváth K. 2, Ács 7, Rédei 3.
Edző: Vajda Balázs, Vajda József

Karácsonyi Gergely:

 

„A SMAFC-NYME tartalékosan utazott el Pápára. Karácsonyi, Balogh és Csaplár-Nagy munkahelyi elfoglaltságok miatt nem utazott el a csapattal, Török angliai tanulmányúton vesz részt középiskolai keretek között, Horváth pedig a hét elején szenvedett térdsérülést, várhatóan hetekre kidőlt a sorból.
Az első percekben még vezetett a SMAFC-NYME pár ponttal, de a hazaiak szépen lassan felvették a soproniak ritmusát és egalizáltak. Nem volt nehéz dolguk a pápai játékosoknak a pontatlanul játszó vendégekkel szemben, akik sem támadásban, sem védekezésben nem voltak meggyőzőek. Az első negyed végére a Fülöp-Rédei kettős vezérletével tartotta három pontos előnyét a Pápai KC.
A folytatás nem hozott változást a játék képében. A finoman szólva is közepes színvonalú mérkőzésen tartotta 8-13 pont közötti előnyét a hazai együttes, semmi jel nem volt arra, hogy a vendégek közelebb kerüljenek ellenfelükhöz. Ezt hűen ábrázolja az egy félidő alatt dobott 21(!) soproni pont.
A nagyszünet után annyi változott, hogy a hazai közönség elkezdte még jobban bíztatni övéit. A differencia a két együttes között már majdnem 20 pontra nőtt, ekkor már elhitték a pápai játékosok, hogy valóban megnyerhetik a találkozót. A SMAFC-NYME a játék minden elemében alulmúlta saját magát, és bár a házigazda sem játszott jól, mégis tudta tartani előnyét.
A záró etapban valamelyest »felébredt« a soproni csapat, de 10 pontnál nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. Így az első pár percet leszámítva a Pápai KC magabiztosan verte a pontatlanul, ritmustalanul és gyakran ötlettenül játszót SMAFC-NYME-t. A soproniaknak ez volt az első és egyben utolsó kupamérkőzésük a 2012/2013-as szezonban.”

 

Vetési Imre:

„Minden játékosomnak lehetőséget adtam, hogy pályára léphessen. Senki sem tudott élni ezzel. Én ennél jobban tisztelem a kosárlabdát. Nézzenek tükörbe a srácok.”