Fájó vereség 2012 első hazai mérkőzésén

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 12. forduló

A 2012-es év első hazai bajnokiján a SMAFC-NYME a szezon közben megerősödött megyei rivális Győrszol-SZESE együttesét fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

SMAFC-NYME – Győrszol-SZESE 68:69

(22:12, 7:20, 14:13, 25:24)
2012.01.13. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (250 néző)
Vezette: Horváth A., Németh S., Dombay L.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 4, Csaplár-Nagy 10, Balogh 24/12, Karácsonyi 10/3, Kovács 8. Csere: Halász 3/3, Takács 9, Herczeg.
Edző: Vetési Imre. Segédedző: Horváth József, Barlai Tamás
Győr: Pankár 14, Hegedűs 14/6, Simon 20/3, Fülöp 4/3, Papp 4. Csere: Horváth 11/3, Baruta 2, Rédei, Geszler.
Edző: Kozma Tamás. Segédedző: Panácz Attila

Karácsonyi Gergely:

„Hazai szempontból álomszerűen indult a megyei rangadó, Kovács és Szlávik kosaraival 12:0-ra vezetett a SMAFC-NYME. Az egyetemiek remek akciókat vezettek, ráadásul a jó támadójátékhoz megfelelő védekezés párosult. A győriek a 2. percben időkéréssel próbálták megtörni a hazaiak lendületét, ami nem sikerült. A szezon közben igazolt Simon vezérletével némiképp faragtak hátrányukból a megyeszékhelyiek, akik az 5. percben szerezték első kosaraikat, zsinórban 6 pontot. Gyorsan jött is a hazaiak időkérése. Rendezte sorait Vetési Imre alakulata és visszaállt a megnyugtató, 10 pont körüli soproni előny.
A második játékrész egyenesen rémálom volt a SMAFC-NYME számára. Kezdetben még Csaplár-Nagy duplájával növelték előnyüket az egyetemiek, innentől kezdve viszont teljesen szétestek Baloghék. Egy 15:0-ás rohammal a szervezetten játszó győriek átgázoltak a hazaiakon. A félidőre valamelyest kozmetikáztak az eredményen Karácsonyiék.
A második félidő úgy indult, ahogyan az első. Összekapta magát a SMAFC-NYME, egy 10:0-ás sorozattal megfordította a mérkőzést Vetési Imre együttese. Balogh ebben a szakaszban 8 pontot szerzett, közte két triplát. Horváth triplája indította el a siker útján a Győr csapatát. Idő közben a játék színvonala is sokat esett a korábbiakhoz képest. Rengeteg eladott labda, pontatlan dobás és rossz megoldás jellemezte a játékot, de egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A záró negyed előtt 2 pontos vendég vezetést mutatott az eredményjelző.
Az utolsó etap elején úgy tűnt, hogy eldönti a mérkőzést a Győr, amely egy perc alatt 6 pontosra növelte előnyét. Nem esett szét a SMAFC-NYME és Takács révén fordítottak a hazaiak. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyre feszültebb lett a mérkőzés. Két perccel a mérkőzés vége előtt Karácsonyi révén 5 pontos előnyre tett szert a soproni gárda. Nem adta fel a Győr, amely Simon révén egalizált. 12 másodperccel a vége előtt egy szerencsés vendég támadás után Hegedűs dobott egy triplát, amivel 66-67-re módosult az eredmény. Balogh remek megmozdulás után szerzet egy duplát, az előny ismét a SMAFC-NYME-nél volt. Baruta révén sajnos azonban egy könnyű kosarat szerzett a Győr, a maradék 3,4 másodpercben pedig már nem sikerült pontot szereznie a hazaiaknak. A vége 68:69.
Változatos, fordulatos mérkőzésen egy rendkívül izgalmas végjátékban minimális különbségű vereséget szenvedett a SMAFC-NYME a megyei riválistól. A végelszámolásnál még sokba kerülhet ez a hazai vereség.”

 

Vetési Imre:

„Sok pontatlanság és eladott labda volt a játékunkban. Sajnos a tapasztalt játékosok rendre rossz döntéseket hoztak, amit az ellenfél ki is használt. Védekezésben nem voltak meg a besegítések és emberfelvételi hiányosságok is voltak. Kár érte. Meg kell próbálni a bajnokság hátralévő részében úgy teljesíteni, hogy a csoport első négy helyének valamelyikén végezzünk, de ezzel a vereséggel nagyon-nagyon mélyre csúszhatunk.”

Tovább a galériához >>>