Fájó vereség a Krasznaiban

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 6. forduló

A SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata a Nagykőrösi SKE-t fogadta hazai környezetben pénteken az NB I B 6. fordulójában.

SMAFC-NYME – Nagykőrösi SKE 69:71

(17:22, 20:14, 18:19, 14:16)
2013.04.19. péntek, 18:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Tóth K., Esztergályos R., Gráczer Zs.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 6, Balogh 19/3, Bausz 20/3, Rostás 9, Herczeg. Csere: Nagy, Vesztergom 9, Török 6, Ugaros.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Nagykőrös: Tóth 14/3, Lakosa 9/3, Kovács S. 14/9, Mácsai 17, Angyal 12. Csere: Jurászik 5/3, Király, Kovács B.
Edző: Lakosa Zsolt

Karácsonyi Gergely:

„A soproniaknál Szlávik hiányzott a keretből, a vendégek pedig tíz játékost neveztek a mérkőzésre.
Csaplár-Nagy kosarával indult a találkozó, majd Balogh villant meg a házigazda részéről, de Kovács és Angyal révén fordított a Nagykőrös (4:6). Továbbra is a rutinos Balogh-Csaplár-Nagy páros szerezte a SMAFC-NYME pontjait, a játékrész vége felé azonban Kovács két trojkát is hintett, hirtelen 5 ponttal meglépett a vendég együttes (11:16). Az utolsó percekben sok szabálytalanság tarkította a játékot, a soproniak ráadásul öt büntetőt hagytak ki az első tíz percben. Balogh a végén ugyan mind a két büntetőjét értékesítette, viszont Tóth távoli kosarával öt pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző (17:22).
Idegesen kezdték a felek a második etapot, pontatlan volt a játék. A SMAFC-NYME eszmélt korábban, Bausz duplájával egalizáltak az egyetemiek. A Nagykőrös percei következtek, Tóth vette vállára csapatát. Hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. Nem mondhatnánk, hogy szép, látványos kosárlabdát produkáltak a csapatok. Továbbra is sok volt a szabálytalanság, mind a két tréner rotálta saját gárdáját. A félidő előtt hazai oldalon Bausz villogott, aki az utolsó másfél percben hét egységet jegyzett, amivel sikerült minimális előnnyel zárnia az első félidőt a SMAFC-NYME-nek.
A folytatásban nem változott jelentősen a játék képe, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Olykor elég dekoncentráltan játszottak a csapatok, ennek ellenére nagyon küzdöttek a játékosok. Sajnos hazai oldalon néha ajtó-ablak ziccerek is kimaradtak, a Nagykőrös pedig a távoli dobások terén is felülmúlta a hazaiakat. Rostás és Balogh mellett a csereként beálló Vesztergom is szép kosarakat szerzett, a vendégeknél pedig Mácsai bizonyult húzó embernek. A záró negyedre 55:55-ös állással fordultak a csapatok.
Úgy tűnt, hogy sikerül eldönteni a találkozót, hiszen Rostás és Bausz pontjaival öt ponttal ellépett ellenfelétől a SMAFC-NYME. Ekkor viszont gödörba kerültek a soproniak, fordított aNagykőrös (60:61). Ha csak egyetlen ponttal is, de a SMAFC-NYME előtt járt a Nagykőrös. Az utolsó előtti percben összeszedte maradék erejét is az egyetemi alakulat, Balogh és Vesztergom kosaraival sikerült is fordítani (69:67). A vendégekné Angyal két büntetőt is hibázott, de a sopropniaknak nem sikerült kosarat szerezni. Mácsai szerzett labdája után egy duplával egalizált a Nagykőrös, majd Tóth büntetőzhetett. Sajnos mind a két kísérlet sikeres volt, a SMAFC-NYME-nek pedig alig több, mint hét másodperce maradt az egyenlítésre vagy a fordításra. A soproniak az utóbbit választották (volna), de nem sikerült a tripla, így a debreceni 26 pontos fiaskó után egy nyerhető mérkőzést buktak el az egyetemiek a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.”

 

Vetési Imre:

„Sikerült magunkat megverni. Pontatlanok voltunk a befejezéseknél, a szabad labdákat nem szedtük össze, csak ennyi…”

Tovább a galériához >>>