Fölényes sikerrel búcsúztattuk a februári hónapot

A 22. fordulóban a Kecskemét U23-as együttesét láttuk vendégül vasárnap este.

A feldobást követően egymásnak estek a csapatok, de egyik gárda sem tudott igazán meglépni a másiktól.
Hol a mieink, hol pedig a kecskemétiek szerezték meg a vezetést, azonban a negyed végén a SMAFC jutott egy minimális előnyhöz.
A második játékrészben folytatódott az első tíz perc forgatókönyve: fordulatos, szoros mérkőzést láthattak továbbra is a Krasznai Ferenc Sportcsarnokba kilátogató szurkolók.
A félidőhöz közeledve ismételten vezetést szereztünk, 34-29-es eredménnyel vonultak pihenőre a játékosok.
A szünet után próbálták tartani lépést a vendégek, azonban a harmadik etap derekán már több, mint tíz pontra növelték Carlos Vallejo tanítványai a különbséget, amely nem feltétlen tett jót a csapatnak, hiszen hamar visszajött a KTE és csupán egy kosárnyi differencia maradt a korábban megszerzett fórból.
Az utolsó tíz percben újra fel sikerült pörögniük a srácoknak és kevés ponton tartaniuk a vendégeket, amelynek meg is lett az eredménye, ugyanis a gördülékeny támadójáték egy újabb magabiztos otthoni győzelmet jelentett.
 

 
Carlos Vallejo Rocamora :
Amint sikerült megállítani a Kecskemét indításait, valamint könnyű dobásaikat megakadályozni, sikerült nagyobb különbséget kialakítanunk. Jól dolgoztak ma a játékosok, büszke vagyok rájuk. Gratulálok a vendégcsapatnak is, akik már valószínűleg résztvevői lesznek a playoffnak. Az utolsó pillanatig harcolni fogunk, hogy ez rólunk is elmondható legyen. Gratulálok még egyszer a Kecskemétnek és sok sikert nekik a továbbiakban.