Fontos győzelem a rangadón

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 9. forduló

A SMAFC-NYME a listavezető B-Beton Bonyhádi KSE csapatát fogadta az NB I. B 9. fordulójának rangadóján. A soproniak keretéből Szlávik betegség, Vesztergom pedig sérülés miatt hiányzott. Bokasérüléséből azonban visszatért Nagy. A vendégek csapata mindössze tíz játékossal utazott el a mérkőzésre. Foghíjas lelátók fogadták a csapatokat, ugyanis az A-csoportos Soproni KC és a SMAFC-NYME is azonos időben játszott.

SMAFC-NYME – Bonyhádi KSE 84:75

(15:15, 29:17, 23:22, 17:21)
2012.12.14. péntek, 19:00– Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Németh Cs., Tóth K., Németh A.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 16, Balogh 25, Karácsonyi 7, Ugaros, Török 2. Csere: Herczeg 14/9, Rostás 14/3, Szekeres 4, Czeller 2, Berneczei.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Bonyhád: Tömösváry 4/3, Rutkai 5, Faragó 13/3, Lőrincz 6, Jilling 22/6. Csere: Panta 10, Lukács 15/9, Verli.
Edző: Morgen Frigyes

„Idegesen és pontatlanul kezdtek a felek, az első kosarat a második perc végén Tömösváry révén a vendégek szerezték. A kezdő csapatban helyet kapó Török kosarával szépítettek a soproniak, de a negyed közepére jó játékának köszönhetően elhúzott a Bonyhád. Balogh és Csaplár-Nagy kosaraival azonban előbb egalizált, majd pedig a vezetést is átvette a SMAFC-NYME. A tolna megyei együttes rendkívül pontatlanul kosárlabdázott. A közepes színvonalú első negyed végére összekapta magát Morgen Frigyes gárdája, amely Lőrincz, valamint a csereként beálló Panta kosaraival kiegyenlített.
A második tíz perc jelentős változást hozott, a SMAFC-NYME sorra szerezte a kosarakat, szinte minden támadást kosárral fejeztek be az egyetemiek. Balogh kezdte a pontgyártást, Rostás és Herczeg pedig folytatta. Utóbbi hat perc alatt 13 pontot termelt, közte 3 triplát. Teljesen szétesett a Bonyhád, a vendégek játékosai még a tiszta ziccereket is elrontották. Ez tulajdonképpen nem is volt meglepő, hiszen a tolnai játékosok bíztatás helyett inkább egymás kritizálásával voltak elfoglalva. Öt perc elteltével mindössze két kosarat szereztek a vendégek, azokat is büntetőből. A különbség már 18 pont is volt a felek között, de a játékrész végére valamelyest faragott hátrányából a listavezető.
A második félidőt is úgy kezdte a SMAFC-NYME, ahogyan a második negyedet. Bár a játék kissé akadozott, szép lassan 20 pontos előnyre tett szert Vetési Imre és Barlai Tamás csapata. Jilling révén most is csupán két pontot szerzett 5 perc alatt a Bonyhád. Panta és Lukács kosaraival azonban egy 11-0-s rohamot produkáltak a vendégek. Hiába kért időt Vetési Imre, ez sem törte meg a Bonyhád lendületét. Csaplár-Nagy, Karácsonyi és Balogh pontjaival tartotta a 10 pont körüli különbséget a SMAFC-NYME. Czeller utolsó másodperces kosara nagy örömöt váltott ki hazai oldalon, és valamelyest meg is nyugtatta a soproniakat.
A záró etap bonyhádi dominanciával indult, 5 egységre zárkóztak Faragóék. Vetési Imre ismét kénytelen volt időt kérni, ezúttal pedig sikerült is rendezni a hazai sorokat és visszaállítani a 10 pontos előnyt. Némiképp ugyan még csökkentette a lemaradását a Bonyhád, de a mérkőzésen 75%-al büntetőző SMAFC-NYME meg tudta tartani előnyét és végül 84:75 arányban nyert.
Az NBI/B alapszakaszának felét tehát fontos sikerrel zárta le a SMAFC-NYME. A Bonyhád ellen mutatott játék és hozzáállás terén is az utóbbi hetek legjobbját hozta a soproni együttes. Jövő héten viszont újabb fontos feladat vár az egyetemiekre, a Budapesti Honvéd SE csapata látogat a Krasznai Ferenc Sportcsarnokba.”

 

Vetési Imre:

„Tiszta szívemből gratulálok a fiúknak, mert nagyon sok nehézség után talpra álltak. Nagyon hiányzott már ez a győzelem.”

Tovább a galériához >>>