Fontos győzelem az ELTE ellen (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz

A SMAFC bebiztosította helyét a legjobb négy között.

SMAFC – ELTE BEAC 71:61

(17:23, 17:10, 15:10, 22:18)
2017.03.06. hétfő, 18:45 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Hernicz Balázs, Rokob Krisztián 
Részletek >>>

SMAFC: Horváth 4, Élő 18, Nagy 17/6, Berneczei 17/3, Forrai 15/9. Csere: Tukovits, Oláh.
Edző: Meszlényi Róbert
ELTE: Gyurcsányi 10/6, Szekeres 1, Mayer 4, Czimer 20/6, Koncz 21/6. Csere: Sterczer 4, Diego. Del., Szentesi, Mokos 1.
Edző: Varga Zsolt

Karácsonyi Gergely:

2017. március 6-án az ELTE-BEAC együttesét fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban a SMAFC egyetemi férfi kosárlabdacsapata. A soproniak számára már szinte biztos volt korábban is, hogy a legjobb négyben végeznek, azonban a rájátszás szempontjából fontos a minél jobb pozíció megszerzése.
A fővárosiak nem vettél félvállról a találkozót, az első percektől kezdve – Czimer és Koncz ponterős játékával – kézben tartották a mérkőzést és ha nem is sokkal, de egy lépéssel mindig Meszlényi Róbert együttese előtt jártak. A SMAFC részéről kezdetben csak Forrai talált be, majd Élő és Nagy is meg-meg villantak, ám ez kevésnek bizonyult, mivel védekezésben nem sikerült rendezni a sorokat. A soproniak kissé ritmustalanul játszottak, a távoli dobások pedig nem igazán ültek.
A folytatásban már a vendégek is fáradtak, valamint a hazaiak is szigorítottak a védekezésükön. Élő palánk alatti játéka adott lendületet a SMAFC-nak, Berneczei is betalált közelről, fokozatosan faragta hátrányát a hazai együttes. A vendégek is pontatlanul kosárlabdáztak, hibáikat pedig jól kihasználta a SMAFC. A nagyszünet előtt sikerült minimális előnyre szert tennie a házigazdának.
A harmadik negyed is hasonló koreográfia szerint zajlott, mint az azt megelőző: az ELTE továbbra is pontatlanul célzott, pedig Szekeres rendre jó helyzetbe hozta társait. Kellett ehhez Horváth agresszív védekezése is soproni részről, aki igencsak megnehezítette a vendégek játékát. Közben Élő a támadólepattanókban és a pontszerzésben jeleskedett, utóbbiban Nagy is felvette a ritmust, Forrai pedig jó helyezkedésével fontos labdákat szerzett. Az ELTE-nél egyedül Mayer játéka volt ekkor kiemelkedő, akinek köszönhetően nem tudott jelentősebb előnyre szert tenni a SMAFC (49:43).
A záró etap derekáig maradt az 5-6 pontos különbség a felek között, majd néhány hazai fegyelmezetlenség elég volt ahhoz, hogy felzárkózzon az ELTE (56:54). Czimer lépett elő ekkor vezérként a vendégeknél, majd Gyurcsányi is betalált távolról. Szoros volt a találkozó, de ekkor már a hazaiak is betaláltak távolról Forrai és Berneczei révén, aminek köszönhetően eldöntötték a találkozót a hazaiak.
Az alapszakaszból már csak egy mérkőzés van hátra a SMAFC csapatának, az utolsó, 14. fordulóban a közvetlen üldöző PTE-PEAC gárdájához látogat Meszlényi Róbert csapata március 13-án.”