Fontos győzelem Pápán

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 3. forduló

Concordia Motax KC Pápa – SMAFC-NYME 56:66

(15:14, 23:21, 11:16, 7:15)
2015.10.27. kedd, 18:00 – Pápa, Pápa Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Alajos, Sabáli László, Németh András
Ellenőr: Nagy József
Részletek >>> 

SMAFC: Török 12, Berneczei 23/3, Karácsonyi 10/6, Nagy 7/3, Németh 6/6. Csere: Papp 6, Vesztergom 2, Polgárdy, Hollós.
Edző: Meszlényi Róbert
Pápa: Szanati 16/3, Bereczki 6/3, Henrik 14, Horváth 3, Ács 7. Csere: Keresztes 6, Kacskó 4/3, Fülöp, Kutasi.
Edző: Vajda József

Karácsonyi Gergely:

„A törökbálinti fiaskó után Pápára látogatott a SMAFC-NYME NBI/B-s csapata. Törökék tehát ismét idegenben léptek pályára, egyúttal adva volt az esély a legutóbbi mérkőzés hibáit kijavítani. A soproniak kerete ezúttal sem volt teljes, Balogh és Ugaros továbbra is hiányoztak, emellett Füzi és Werner egész héten U-18-as válogatott összetartáson vett részt Székesfehérváron. Így tehát tíz emberrel állt fel a SMAFC-NYME. A hazaiaknál Karagity hiányzott sérülés miatt, Keresztes pedig hosszabb sérülésből tért vissza.
Berneczei és Karácsonyi pontjaival ezúttal is meglépett ellenfelétől a soproni alakulat (0:7). A rutinos Henrik egymaga vette vállára csapatát, Szanati pedig büntetőkkel segítette övéit, így a negyed derekára egalizált a Pápa (11:11). Henrik révén pedig már a vezetést is átvette a Vajda József csapata, innentől kezdve viszont mindkét oldalon szétesett a játék. Egymás hibáit próbálták kihasználni az együttesek, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A minimális egy pontos előny maradt a hazaiaknál, miután Papp szerzett fontos kosarat vendég részről (15:14).
Hullámzóvá vált a játék a folytatásban. Kezdetben a soproniak akarata érvényesült, de váltani tudott a Pápai KC, amely Szanati és Ács pontjaival ellépett ellenfelétől (2:18). Nagy szerzett fontos triplát, majd egy kétpontost is szerzett, de az előny még mindig a Pápánál volt. A csereként beálló Vesztergom villant meg, ám egy 6-0-al hirtelen közel tíz pont volt a csapatok között (34:25). Németh triplája a legjobbkor jött a SMAFC-NYME-nek, majd Papp és Berneczei is betaláltak, ezzel látótávolságon belülre került Meszlényi Róbert csapata a nagyszünetre (38:35).
Berneczei távolijával indult a második félidő, majd Török villant meg, pár pillanat alatt fordított a fiatal soproni csapat. Henrik törte meg a hosszú hazai gólcsendet, majd Bereczki is betalált, ismét fordult a vezető csapat kiléte (44:40). Szorosabb is lehetett volna a mérkőzés, ha a büntetőkre már ekkor jobban figyelnek a soproniak. Török fontos kosaraival tapadt ellenfelére a SMAFC-NYME (49:47), Berneczei az utolsó másodpercekben pedig büntetőzhetett, amivel fordított a Meszlényi-legénység (49:51).
Berenczei továbbra is ponterősen játszott, Németh újabb fontos hármast hintett, Török duplájával pedig már majdnem tíz volt közte (49:58). Nagyon beragadt a Pápa, ám a SMAFC-NYME is megtorpant. Egy 7:0-al már újra izgalmassá vált a találkozó, a vendégek jórészt távolról próbálkoztak, jobbára sikertelenül (56:59). Azonban ennél a zsinórban szerzett 7 hazai pontnál többre már nem is futotta hazai részről, ráadásul Henrik és Szanati is kipontozódott. A végén Karácsonyi passza után Berneczei szerzett kosarat a palánk alól, amivel végképp eldőlt a találkozó a vendégek javára.
Bár tartalékosan lépett pályára a SMAFC-NYME, mégis sikerült szinte 40 percen keresztül csapatként kosárlabdáznia. A soproniak fizikálisan ellenfelük fölé nőttek, viszont a 41%-os büntetőzésen mindenképp javítani kell a jövőben. Emellett ezúttal is sikerült meglepetést okoznia az egyetemieknek, hiszen előzetesen csak percekig tartották őket esélyesnek.”

Meszlényi Róbert:

„Idegenben nekünk minden győzelem bravúrnak számít, ráadásul mindezt tartalékos csapattal sikerült elérnünk. Nagyon örülünk ennek a sikernek.”