Fontos győzelem

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 11. forduló

PTE-PEAC – SMAFC-NYME 70:73

(21:28, 20:11, 15:16, 14:18)
2014.01.08. szerda, 17:00 – Pécs, PTE Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Vétek F., Maár G., Csallóközi G.
Ellenőr: Fekete L.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 17, Czukor 12, Nagy 8/6, Csaplár-Nagy 18, Jávor 9/3. Csere: Vesztergom 4, Karácsonyi 5, Berneczei.
Edző: Barlai Tamás
PEAC: Sipos 19/6, Koller 24/9, Pongó 13/3, Nagy 7/3, Baluka 3. Csere: Al farhat, Onozó 2, Szabó 2, Somogyfoki.
Edző: Zalay Zoltán

Karácsonyi Gergely:

„2014-ben tovább folytatódtak a férfi kosárlabda NBI/B küzdelmei a soproniak számára is. Január 8-án előbb a PTE-PEAC, január 10-én pedig a listavezető B-Beton Bonyhádi KSE otthonában léptek pályára Baloghék. Azt már előzetesen is tudni lehetett, hogy munkahelyi elfoglaltságok miatt egyik találkozón sem tud majd teljes kerettel kiállni a SMAFC-NYME. Barlai Tamás együttesének a közvetlen rivális, a PTE-PEAC elleni derbi ígérkezett fontosabb összecsapásnak.
A pécsiek ellen hiányzott a csapatból Herczeg, Ugaros, Bali, Horváth és Szlávik. Nagy lendülettel kezdtek a soproniak, akik kezükbe is vették az irányítást rögtön a mérkőzés elején. Köszönhették ezt elsősorban Csaplár-Nagy palánk alatti játékának, és Balogh befutások után szerzett könnyű kosarainak. Ugyanakkor a hazai támadások is jól működtek, Sipos és Koller közelről és távolról is eredményes volt. A SMAFC-NYME Nagy két triplájával tartotta a lépést, majd Czukor is beszállt a pontgyártásba. Az első negyedet hét pontos előnnyel zárta Barlai Tamás együttese.
A második negyedre a nagy rohanás megbosszulta önmagát, a soproniak elfáradtak, amit Zalay Zoltán csapata ki is használt. A negyed derekán a 3-4 pontos vendég előnyt hamar ledolgozta a PTE-PEAC. Pár percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagyon sok hiba tarkította a játékot ebben az időszakban. Ezt érdemben egyik gárda sem tudta kihasználni. Balogh és Jávor mellett a cserepadról érkező Vesztergom is eredményesnek bizonyult, a pécsieknél pedig Pongó villogott. Minimális, két pontos hazai előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.
A második félidőben továbbra is hullámzó teljesítményt nyújtottak a csapatok. Egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, a tartalékos soproniak azonban jól tartották magukat. Ha távoli dobásokból nem is, közelről rendre betaláltal Baloghék. Ezzel szemben a hazaiak mindig a legjobbkor szereztek triplát, amelynek köszönhetően minimális, egy pontos előnnyel várhatták a záró tíz percet.
A záró etapban sem tudott egyik együttes sem nagyobb előnyre szert tenni, egyre kiélezettebbé vált a küzdelem. Nagy helyzetek maradtak ki mind a két oldalon, de a végén ha egy kicsivel is, de jobban koncentrált Barlai Tamás csapata, amely végre a büntetőket is jól értékesítette. Szűkös kerettel ugyan, de értékes győzelmet aratott idegenben a SMAFC-NYME, amely negyedik győzelmét szerezte meg a bajnokságban. A vége 70:73.”

 

Barlai Tamás:

„Jó kezdés után átadtuk a kezdeményzést az ellenfélnek, de a második félidei feljavuló védekezésünknek köszönhetően fontos idegenbeli győzelmet arattunk.”