Fővárosi siker

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 8. forduló

A múlt heti, Baja elleni derbi után ismét hazai pályán volt esélye a javításra a SMAFC-NYME-nek.

SMAFC-NYME – Tehetséges Fiatalok-Budapest 67:82

(14:23, 23:22, 14:19, 16:18)
2013.12.06. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Horváth A., Benedek Z., Németh S.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 2, Balogh 21/6, Szlávik 5/3, Nagy 7/3, Herczeg 3/3. Csere: Czukor 4, Karácsonyi 5, Ugaros 10/3, Vesztergom 10, Jávor.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
TF: Szobi 4, Katona 11/6, Likár 30/9, Beák 11/6, Debreceni 14. Csere: Tökölyi 9, Mihalics 3/3.
Edző: Mehmedovics Merim

Karácsonyi Gergely:

„Nem voltak könnyű helyzetben a soproniak, Czukor bokasérüléséből még nem teljesen tudott felépülni, idő közben pedig Bali újabb térdsérülést szenvedett, Berneczeinek pedig a csípőjével vannak problémái. Ugyanakkor Vesztergom tudta vállalni a játékot. A Tehetséges Fiatalok Budapest csapatában a rutinos Beák és Katona mellett Likár is szerepet kapott.
Idegesen kezdtek a csapatok, mind a két oldalon pontatlan támadásokat láthatott a közönség. A fővárosiak már a találkozó ezen szakaszában is sok támadólepattanót szedtek, ami jó alapot szolgáltatott számukra a folytatáshoz. Két távoli kosárnak is köszönhetően három pontos előnyre tett szert a TF. A negyed derekán büntetőkből tovább növelte előnyét a vendég gárda, Nagy hárompontos kosarával kapaszkodott a SMAFC-NYME (12:14). Az etap végére Likár és Beák ismét kívülről találtak be, aminek köszönhetően közel tíz pontos előnyre tett szert a TF.
A folytatásban tovább súlyosbodott a helyzet a hazaiak szempontjából. Mihalics triplájával már 15 volt a csapatok között (15:30). A csereként beálló Ugaros egy-egy jó betörésével és büntetőivel kezdte el a felzárkózást Barlai Tamás együttese (30:42). A félidőre pontatlanná váltak a vendégek, akik hat büntetőt is kihagytak az utolsó három percben, ezt kihasználva sikerült tíz ponton belülre kerülnie a SMAFC-NYME-nek (37:45). Sajnos a vége előtt nem sokkal Nagy is megsérült, így ő a hátralévő időben már nem tudott pályára lépni.
Jól kezdte a második félidőt a hazai együttes, Herczeg és Szlávik triplájával valamint büntetőivel három pontra zárkózott a SMAFC-NYME. Likár egy távoli kosárral tartotta a vendégeket, majd érkezett egy két perces rövidzárlat a hazaiaknál, ezt kihasználva zsinórban szerzett hat pontot a TF, ismét tíz pont körüli előnybe kerültek ezzel Beákék. A negyed végére teljesen összeomlottak a soproniak, Likár és Beák pedig tarthatatlannak bizonyultak. A harmadik negyed végén 51:64-et mutatott az eredményjelző.
Beák duplával indult a záró szakasz (51:66), ezután viszont Vesztergom, Ugaros és Czukor adott lendületet a hazaiaknak, majd Balogh is öt pontot szerzett zsinórban, amivel hat pontra zárkózott Barlai Tamás együttese (62:68). Ennél többre azonban nem futotta a soproniaktól, egy 10-0-s rohanással eldöntötte a találkozót a TF-Budapest együttese és végül megérdemelten nyert (67:82).”

 

Barlai Tamás:

„Megint adtunk az ellenfélnek 8-10 pont előnyt. Küzdöttünk, hogy ezt ledolgozzuk, de a felzárkózás sokat kivett a csapatból. Az ellenfél pedig büntette a hibáinkat.”

Tovább a galériához >>>