Győzelemmel zárta a SMAFC az alapszakaszt

Az eredetileg az őszi szemeszterben megrendezésre kerülő mérkőzést végül elhalasztották, ami végül 2017 január végén került megrendezésre a pécsiek kérésére. Ennek talán sok értelme nem volt, mivel a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban megrendezésre kerülő mérkőzésen a vendégek ekkor is csupán tartalékosan tudtak pályára lépni. Akkor magabiztos, 101-60 arányú SMAFC siker született.

Élő, Nagy és Forrai kosaraival vezetett az első negyed elején a SMAFC. A hazaiak sok labdát adtak el, ezt viszont nem tudta igazán kihasználni a soproni együttes. Hazai részről Popgyákunik és Farkas szerezte a kosarakat, de társai kezdetben nem akadtak a pontszerzést illetően. Meszlényi Róbert együtteséből azonban Horváth távolról, Élő pedig közelről talált be, az első tíz perc végére tíz pont fölé növelte előnyét a vendég gárda (10-22).

A második negyed elején Nagy és Élő pontjaival tartotta tíz pont körüli előnyét a SMAFC (15-26). A hazaiak továbbra is pontatlanul játszottak, sok labdát adtak el. A negyed derekához érve maradt a különbség a felek között (15-28), a házigazda ekkor időkéréssel próbálta megtörni a soproniak lendületét. Ez nem sokat segített, Nagy agilisan játszott, és jól hozta helyzetbe Élőt, majd előbbi játékos triplájával már 16 pont volt a felek között (17-33). A negyed végére viszont Bödör vezérletével faragott hátrányán a PTE, ekkor a SMAFC játékába csúszott pár pontatlanság, Bokor triplájával pedig már tízen belülre került a pécsi csapat, az első félidőt pedig Farkas és Berneczei kosárváltása zárta (27-35).

Sok-sok rossz dobással indult a második félidő, közel két percig egyik csapat sem tudott a gyűrűbe találni. Bödör törte meg a kosárcsendet, Horváth gólpassza után érkezett is a válasz Élő részéről. Bödör fault problémák miatt a cserepadra kényszerült, ami láthatóan visszavetette védekezésben a pécsieket: előbb Berneczei, majd – sokadik nekifutásra – Forrai is betalált távolról, ezzel ismét megnyugtató előnnyel vezetett a SMAFC (34-50). Sőt! Forrai újabb triplát emelt be, Élő és Berneczei pedig közelről is betaláltak Horváth jó passzai után, kialakult a húsz pontos különbség a záró tíz perc előtt.

Az utolsó etap nem hozott már sok izgalmat, bár a 35. percben még visszajöttek 14 pontra a hazaiak, a végén magabiztos vendég siker született. Meszlényi Róbert együttese őrizte korábban megszerzett előnyét. Összességében az első és a harmadik negyed jó játékával nyerte meg a találkozót a SMAFC, valamint jó védekezésével, hiszen 24 eladott labdára kényszerítették ellenfelüket. A soproniak a nyugati csoport 2. helyén zárták az alapszakaszt, amely az elmúlt évek MEFOB eredményei közül a legjobb helyezés.  

Férfi Egyetemi MEFOB bajnokság – Nyugati csoport. Pécs, PTE Sportcsarnok. Vezette: Fleischmann K., Földvári T.

PTE-PEAC – SMAFC 56-87 (10-22, 17-13, 12-24, 17-28 )

SMAFC: Berneczei 13/3, Nagy 27/9, Forrai 25/15, Élő 17/3, Horváth 3/3. Csere: Tukovics. Szegedi 2. Edző: Meszlényi Róbert

PTE: Nagy, Popgyákunik 9, Kis 14, Farkas 7, Bödör 9. Csere: Bokor 7/3, Berkics 9/3, Füzy 1, Lovász. Edző: Horváth Balázs

Hírek: