Gyenge játék után vereség a Győr ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 14. forduló

A megyei rivális, Győr együttesét, fogadta a SMAFC-NYME az NB I. B 14. fordulójában.

SMAFC-NYME – GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem 67:77

(25:19, 10:16, 18:23, 14:19)
013.02.01. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Németh A., Dombay L., Gráczer Zs.
Ellenőr Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 7, Csaplár-Nagy 15, Balogh 14/3, Bausz 6, Herczeg 14/6. Csere: Török 6, Rostás 2, Ugaros 3/3.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Győr: Pankár 10, Drevenka 14/6, Horváth 14/6, Papp 8, Péterfai 1. Csere: Tóth 18, Halász 6/6, Daru 6.
Edző: Kozma Tamás

Karácsonyi Gergely:

„A soproniaknál Bausz rögtön a kezdőben kapott leheőséget, Vesztergom ugyan a kispadon foglalt helyet, de egyenlőre csak civilben. A győrieknél is történtek változások. Center posztról Hegedűs távozott, érkezett viszont Tóth Péter, aki a korábban az Atomerőmű SE-ben kosárlabdázott.
Jól kezdtek a hazaiak, Herczeg ponterős játékának köszönhetően fokozatosan elléptek ellenfelüktől. Bausz jól mozgatta társait, Csaplár-Nagy pedig olykor látványos kosarakkal örvendeztette meg a közönséget. Pankár törte meg a vendégek kosárcsendjét, ennek ellenére 15:5-ös állásnál időt kértek a vendégek.Ezután kissé megtört a SMAFC-NYME lendülete. A győrieknél csereként beálló Halász rögtön egy triplával mutatkozott be, némiképp faragott hátrányából a Győrszol.
A második negyed eleje kiegyenlített játékot hozott. Érezhetően többet hibáztak a csapatok, sok taktikai szabálytalanság tarkította a játékot. Horváth és Drenvenka révén tartotta a lépést a Győr, miközben érezhetően fáradtak a hazaiak. A negyed végére kiegyenlített a vendég együttes, 35:35-ös állásnál vonultak pihenőre a csapatok.
A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a negyed közepéig. Ekkor ugyanis újított a Győrszol, remek csapatjátékának köszönhetően 5-6 pontos előnyre tettek szert a vendégek, akiknél az új szerzemény, Tóth bizonyult húzóembernek. A SMAFC-NYME-nél Balogh és Csaplár-Nagy bizonyultak húzóembereknek, de társaik nem tudtak felnőni a feladathoz.
A záró etapban különösebb változás nem történt a játék képét tekintve. A Győr szépen kosárlabdázott, a hazaiak viszont pocsékul dobtak, így mit sem ért a 42 soproni lepattanó a 26 győrivel szemben. Egyedül büntetők terén nőtt ellenfele fölé a SMAFC-NYME. A végén már csak kozmetikázni tudott az eredményen Vetési Imre és Barlai Tamás csapata, a vége 67:77.”

 

Vetési Imre:

„A második félidőre szétesett a csapat, rossz felfogásban védekeztünk, ami felhozta a Győrt. Ehhez egy rossz dobószázalék párosult és rendre rossz döntéseket hoztak a srácok. Ezek az elkapkodott döntések vezettek a vereséghez.”

Tovább a galériához >>>